Stručnjaci su otkrili trikove za ulepšavanje pa tako u sopstevnoj režiji i svojoj kuhinji možete da napravite čudotvorne preparate koji će vam preokrenuti starenje kože i kose, ali i povećati usne bez odlaska kod hirurga.

Povećajte volumen usana

Kada se koristi lokalno, cimet pokreće protok krvi usana, „nabubri“ ih i nakon toga imate trenutno puniji izgled. Jedinjenja u začinu promovišu proizvodnju kolagena i to dugoročno gledano može da poveća volumen usana.

Kafa za frizuru

Kofein u kafi i pokreti utrljavanja napitaka na kožu glave povećavaju cirkulaciju i protok krvi do folikula dlake te podstičući rast nove kose i produžavajući fazu rasta. Pokazalo se da kofein blokira efekte hormona gubitka kose dihidrotestosterona na koži glave koji pomaže u smanjenju opadanja kose.

Trik! Sipajte 1 šolju ohlađene, kuvane instant kafe po celoj vlažnoj kosi, a zatim masirajte kožu glave 1 minut. Ostavite da odstoji 5 minuta pre ispiranja.

Bore nestaju od trešanja

Ovaj „uradi sam“ trik za lepotu možda zvuči čudno, ali trešnje sadrže vitamin A, koji podstiče proizvodnju kolagena za čvrstu kožu i smanjuje bore. Uparivanje sa hidratantnom aloe verom podiže kožu da „popuni“ nabore, pa su bore još manje očigledne.

Trik! U blenderu pomešajte 1 kašiku odmrznutih ili svežih trešanja i 1 kašiku gela od aloe vere. Utrljajte na kožu, ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim isperite.

Izvor: Lepa&Srećna