Kožu kao i celokupnom organizmu neophodna je voda, a pravilnom hidracijom održavamo ćelije dovoljno mladim. Nekada u neznanju činimo veoma loše stvari za našu kožu, a samim tim i delujemo starije.

Prvo što treba da izbacite iz svakodnevnice jeste kafa, kažu stručnjaci. Iako mnogi ne mogu da zamisle buđenje bez tople šoljice ovog napitka, kafa dehidrira telo, samim tim čini kožu naboranom. 

Ukoliko imate naviku da trljate oči to odmah morate da prestanete da radite, drugo je pravilo. Trljanje može oštetiti krvne sudove, što dovodi do tamnih krugova oko očiju.

Na trećem mestu stručnjaci kažu da ako ste od onih koji obožavaju da spavaju na stomaku sa licem na jastuku vaša koža onda sigurno deluje starije, jer se bore na licu na ovaj način pojačavaju.

Pod četiri, veoma je važno da ne koristite samo šminku sa SPF, već da i tokom zime na lice nanosite kreme sa zaštitnim faktorom.

Poslednje, peto, ali ne i najmanje važno, jeste da nikada ne ližete svoje usne. Čak iako ste nervozni jer je koža na usnama izuzetno tanka i dugoročno će ostati ispucana i dehidrirana.

Izvor: Lepa&Srećna