Piling za lice je neizostavan deo nege kože u svim dobima života, a posebno ga treba primenjivati na prelazima godišnjih doba. Kvalitetan piling moguće je uraditi i u kućnim uslovima, a kozmetičari preporučuju da se radi bar jednom nedeljno.

Iako su pilinzi neophodni u nezi kože, pogrešni izbori mogu učini vašu kožu isušenom, izmorenom i iziritiranom. Oštre vrste mogu stvoriti mikrosuze na koži slabeći njenu zaštitnu barijeru i bakterijama pružiti idealnu podlogu. Piling koji koristite treba da sadrži nežne kiseline za rastvaranje lepljive supstance koja vezuje mrtve ćelije koje zapušavaju pore, ostavljajući vas sa nežnom i sjajnom kožom bez hiperpigmentacije i ožiljaka.

Ako se odlučite za hemijske pilinge to radite u dogovoru sa stručnjakom. Uvek imajte na umu da čak i blagi hemijski pilinzi mogu iritirati ili isušiti vašu kožu ako se koriste prečesto ili u previsokim koncentracijama. Zato počnite polako i sa niskim koncentracijama: koristite 1% salicilne kiseline u toku jednog meseca da biste bili sigurni da će vaša koža moći da se nosi sa njom pre nego pređete na 2%.

Piling za lice od sode bikarbone

Sastojci 1 kašika sode bikarbone i 1 kašika vode.
Napravite homogenu smesu vode i sode bikarbone. Zatim je nanesite na lice kružnim pokretima. Potom ostavite masku od sode bikarbone da stoji na licu oko 30 minuta, a onda isperite mlakom vodom.
Ova maska će vam pomoći ako je koža zasićena kiseonikom, a odlična je u i sprečavanju nastajanja novih bora. Ovaj piling pomaže u omekšavanju sebuma, što će olakšati uklanjanje prljavštine i mrtvih ćelija.

Izvor: Lepa&Srećna