Ne morate ići na skupe kozmetičke tretmane i plaćati ogromne sume novca za luksuzne kreme i serume da biste imali lepu kožu. Otkrili smo koji tretman najviše voli Megan Markl, lepotica svetskog glasa za koju kažu da ima kožu meku kao svila.

Žena princa Harija je pobornica prirodne nege, pa je posebno zainteresovana za masažu lica. Njome se koža oslobađa od toksina i štetnih materija, time što se stimuliše limfni sistem. Dodatno, ova tehnika utiče i na opšte psihičko stanje, jer umiruje strahove i stres, otklanja anksioznost i napetost. Megan je više puta pohvalila Nikolu Džos, koja daje brojne dermatološke savete i demonstrira tehnike samomasaže.

Pogledajte glavni Nikolin savet za podizanje opuštene kože u donjem delu lica. Ovaj deo najviše propada zbog manjka kolagena koji nastaje starenjem, ali i opuštanja obraza zbog slabljenja mišića.  Savetuje se da sa samomasažom počnu već žene nakon tridesete godine, kako bi očuvali mladolik izgled ali i starije dame mogu da podignu tonus i podmlade lice. 

Pokreti su vrlo jednostavni, obavezno očistite kožu pre masaže i nanesite blago ulje da biste ostvarili potpun efekat. Izvode se kažiprstom i srednjim prstom, tako što ih raširite blago u obliku slova "V" i prevlačite spoljašnjom stranom od brade ka obrazu.

Radite sami masažu protiv bora i opuštene kože Instagram/nicholajoss

Izvor: Lepa&Srećna