"Volela bih da nikad nisam uradila tretman dermaplaning", kaže mlada influenserka Moli Mej Hejg, koja sa samo 22 godine već ima zavidnu karijeru kreativne direktorke jedne modne kompanije.

Počela je kao učesnica u rijaliti programu, a na Instagramu je prati više od šest miliona ljudi. Poznata je i kao promoterka raznih kozmetičkih sredstava, ali uprkos tome što njenoj mladoj koži nisu potrebni agresivni tretmani, odlučila se za dermaplaning. Ovaj tretman je u ponudi i u našim kozmetičkim salonima, a cena je oko 5.000 dinara. Obavlja se žiletom, a skida ne samo tanke dlačice već i naslage mrtvih ćelija na koži, kao u pilingu. Time se dobija ujednačen i svetliji ten.

Kozmetičari koji preporučuju dermaplaning kažu da, zahvaljući tako temeljnom brijanju lica, sredstva za negu prodiru dublje u kožu. Međutim, Moli Mej je na svom Jutjub kanalu ispričala da joj je posle ovog tretmana izrasla brada kao kod muškaraca i ne bi se više nikad odlučila da ga ponovi. 

Zapravo, posle brijanja može doći do urastanja dlačica, a i same presečene dlačice su uvek deblje nego što su bili njihovi odsečeni vrhovi. Zato pod prstima one deluju mnogo grublje, a na licu se mogu pojaviti vrlo neprijatna ispupčenja. Dok dlačice opet ne porastu i ne istanji im se vrh može proći dosta vremena, pa zato dobro razmislite da li vam je dermaplaning zaista potreban. Pogledajte u video klipu kako on izgleda. 

Dermaplaning tretman brijanja lica TikTok/kenlaine

Tretman se nipošto ne preporučuje osobama koje imaju akne, rozaceiu ili vrlo osetljivu kožu lica.

Izvor: Lepa&Srećna