Iako je istina da je savremeno vreme nametnulo takozvani teror mladosti i mnogi daju gomile novca kako bi bezusupešno zaustavili vreme, istina je da je negovan izgled uvek prioritet. Važno je izgledati dobro u svojim godinama, a ne težiti da u četredesetim izgledamo kao da imamo dvadeset. Ta bitka je unapred izgubljena i ono što obično bude rezultat tih pokušaja je da izgledamo čudno.

Ipak, treba redovno i pravilno negovati kožu, a često mislimo da se to svodi samo na korišćenje dobrih krema. Stručnjaci otkrivaju i jednu naviku za koju malo ko od nas zna, a koja čini da koža vrata i dekoltea ubrzano stari. Parfemi koje volimo pružaju nam posebnu vrstu zadovoljstva i često ih nanosimo u ogromnim količnama, svuda. Preporuka je da na vrat i dekolte ne stavljamo parfem jer on ubrzava starenje kože, posebno ako ga nanosimo svaki dan.

Mirisi su u osnovi koncentrati ulja parfema pripremljeni na bazi alkohola kako bi on bio duže postojan. Alkohol nije saveznik lepote jer isušuje kožu. Dekolte trpi jer prima najviše UV zračenja, čak i zimi, a vrat je zaštićeniji jer je u senci glave. Zbog nanošenja parfema i zračenja, dekolte bi mogao ostariti pre vremena. Stručnjaci savetuju da na vrat i dekolte nanosimo kremu, a parfem stavljamo na kosu.

Izvor: Lepa&Srećna