Kvalitetni šamponi i balzami samo su deo rutine koja je potrebna da nam kosa bude negovana i lepa. Međutim, postoji još jedan korak koji treba da uradimo pre nego što nanesemo šampon na kosu. Frizer Rajan Ričmen, koji vodi računa o kosi brojnih poznatih dama, otkriva šta treba da uradimo pre šamponiranja.

Pred-šamponiranje može sprečiti prekomerno lomljenje i gubitak kose pod tušem. To je proces pripreme kose pre nanošenja šampona. Može biti u obliku maske, ulja, pilinga ili tretmana, ali u suštini, to je hidratantna formula koju nanosimo na teme i kosu. Iako nam se može učiniti čudnim da ih nanosimo na kosu pre šampona, ovaj stručnjak tvrdi da ovaj dodatni korak može napraviti ogromnu razliku u ukupnoj teksturi kose, pojednostaviti rutinu oblikovanja, i na kraju, sprečiti opadanje kose.

"Ovo je posebno korisno za one s valovitom, kovrčavom, oštećenom kosom. Šamponiranje može kosi oduzeti sva njena prirodna ulja zbog postaje suva i lomljiva. Pred-šamponiranje deluje kao baza ili zaštitna barijera protiv preteranog čišćenja" objašnjava Rajan.

Ako želite osvežite vlasište preporuka je da koristite piling, odnosno serum za detoksikaciju kose ili  jabukovo sirće. Ako, pak, želite da hidrirate vlasište biljna ulja (kokos, argan, maslinu i ricinus)  i maske za kosu su preporuka za vas.

"Proizvod nanesite na suvu kosu pre ulaska pod tuš. Nakon što ga stavite na kosu, zamotajte je u kapu za tuširanje. Vrućina i para iz tuša u kombinaciji s kapom pomoći će da proizvod uđe u folikule kose. Tretman je dovoljno raditi jednom mesečno", tvrdi Rajan.

Izvor: Lepa&Srećna