Sitne duge lokne su začarale sve! Nose ih najpopularnjie dame u Srbiji, pa su tako ovom frizurom promenile svoj imidž i Anastasija Ražnatović, Teodora Džehverović i mnoge druge.

Ove lokne lepo izgledaju puštene niz ramena i leđa, ali efektna može da bude i punđa podignuta tako vešto da sitni uvojci ostanu kao ukras oko lica.

One koje nemaju dugu kosu bile su spremne i da stave ekstenzije da bi sebi ispunile želju i napravile loknice, ali to je već posao za frizera. Međutim, ako već imate dužu kosu, možete i sami da napravite ovu popularnu frizuru. Slične nose i Slađa Alegro, Katarina Živković, Nataša Rodić, pa i Valentina Lopičić juče, na venčanju sa Kostadinom Terzićem  - svaka na svoj način - pogledajte ih u galeriji, a zatim slede saveti za "uradi sama" frizuru.

Instagram / sladja.allegro, Instagram / Katarina.zivkovic Anastasija Ražnatović, Slađa Alegro, Katarina Živković, Teodora Džehverović, Nataša Rodić... svaka nosi sitne lokne na svoj način!

Najlakše je da koristite veoma uski "figaro", ali morate znati da se njime ne sme uvijati vlažna kosa. Dakle, prvo kosu osušite prirodno ili fenom, ostavite je da se rashladi pa je naprskajte sredstvom za zaštitu od toplote.

Tek onda uvijajte pramen po pramen - što tanji, to će lokne biti sitnije. Polako izvlačite "figaro" iz svakog pramena, da bi lokna ostala netaknuta. Kad završite, obavezno naprskajte lakom za kosu jer ćete tako učvrstiti frizuru. Ako želite da izbegnete korišćenje vrelih alata na kosi, možete je uveče namotati na vrlo sitne viklere od penastih sunđera i sutradan ujutru pažljivo odmotati. Ovlaš fazonirajte frizuru prstima i opet nalakirajte kosu.

Dame koje već imaju prirodno talasastu kosu se "kunu" u obično uvijanje prstima. Tvrde da je dovoljno da se mokra kosa umota pramen po pramen oko prsta, tako što se kosa povlači svaki put naniže. Zatim treba tako formirane pramenove ostaviti da se osuše. Kako to izgleda, pogledajte u video klipu!

Izvor: Lepa&Srećna