Umesto jakih hemijskih preparata, pokušajte da oporavite kosu na način koji ne šteti koži, a kosu čini zdravom, svilenkastom i sjajnom. Šampon od sode bikarbone se jednostavno priprema a u kućnom budžetu se neće ni osetiti jer sve namirnice koje su vam potrebne već imate u kući.

Soda bikarbona je višestruko korisna za čišćenje u kući ali i u službi lepote. Ona je broj 1 u čišćenju i oporavku kose, daje zdrav sjaj vlasima nakon samo nekoliko primena i ubrzava njen rast. Sve što treba da radite jeste da sodu koristite umesto regularnog šampona i bićete oduševljeni rezultatima!

Recept: Pomešajte vodu i sodu bikarbonu u razmeri 3:1. Nanesite na vlažnu ili suvu kosu od korena prema krajevima. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa isperite toplom vodom.

Zatim kosu isperite jabukovim sirćetom. Pomešajte jabukovo sirće i vodu u razmeri 1:4. Ako ne volite ovaj miris, dodajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja. Nagnite glavu unazad da vam smesa ne upadne u oči i nanesite na celu kosu. Posle nekoliko sekundi isperite hladnom vodom. Samo nekoliko tretmana biće dovoljnio da se vaša kosa oporavi i bude sjajna i jaka.

 Izvor: Lepa&Srećna