Lepota je neodvojivi deo ličnosti poznate TV voditeljke, estradne zvezde i od pre nekoliko godina spisateljice - Suzane Mančić.

Priroda je prema jednoj od najlepših žena sa prostora bivše Jugoslavije nesumnjivo bila velikodušna. To što je uvek nasmejana i vedra, samo ide u prilog njenoj atraktivnoj pojavi, kojoj ni godine ne mogu ništa. 

PROČITAJTE JOŠ: SUZANA MANČIĆ ŽIVI U RASKOŠNOM STANU U CENTRU BEOGRADA: zavirite u luksuzan dom TV voditeljke sa 3 terase (FOTO)

Pitali smo Suzanu da li je teško održavati lep izgled, a još važnije - koliko ga je teško očuvati, i kakav njen stav u vezi sa estetskim zahvatima za očuvanje lepote.

- Majka me je još u ranom detinjstvu naučila da se negujem, uvela lagane kreme, pa ne pamtim kada sam lice oprala sapunom. Kod kozmetičara odlazim jednoum mesečno, a zbog posla sam uvek želela da budem uredna - tako nikada nisam legla da spavam a da ne skinem šminku. Kad god sam bila u mogućnosti, investirala sam u negu i to se u ovim godinama vidi. Danas kada je ženama dostupna svaka vrsta estetske korekcije, treba imati meru, koju ja nastojim da nađem. Jer, moje lice je moj zaštitni znak i želim da ostarim lepo - iskrena je Suzana. 

Prirodnu lepotu ona vidi kao harmoniju oblika i crta lica i – lep stav.  

- Znam samo nekoliko prirodno lepih žena. Pre svega, lepo je videti negovan ten, krupne oči, lepe usne, pravilno držanje, lep osmeh, lepe zube. Znate li za onaj vic u kom bog stvara Adama i Evu, pa Evi kaže da će morati da se šminka... (smeh).  

Suzana je dala konkretan savet čitateljkama Lepe & srećne:

- Ako imate problematičnu kožu, nemojte je sami negovati. Ukoliko vam je koža suva, uvek je mažite hidratantnim kremama i uvek mažite ruke i vrat jer oni odaju godine, a uz to pijte dosta tečnosti, 

O uslovljenosti fizičke i duhovne lepote naša sagovornica je dala slikovito objašnjenjenje.

- Stanite pred ogledalo, opustite usne i obraze, a onda se nasmejte i videćete kako postajete lepi. Lepo lice je vedro i nasmejano. Unutrašnji život i te kako utiče na naš izgled i to je filozofija života: radovati se malim stvarima, a težiti velikim - savetuje naša sagovornica. 

Na pitanje o svom magnetizmu i tajni svoje privlačnosti, Suzana se nasmejala: 

- Ima mnogo žena koje nisu lepe, ali im je bog dao šarm, harizmu, erotičnost, kojima su u stanju da opčine muškarca. Često vidite ružnu ženu i lepog muškarca i obrnuto. Dakle, bog svakome nešto da a nešto oduzme, Treba biti potpuno iskren i analitičan prema sebi. Posedujem ženske atribute, ali danas ih imaju svi - možda je to osmeh, ali mislim da je odgovor u iskrenosti. Ja se ne foliram niti igram ženske kliše igrice - tvrdi naša sagovornica. 

Kada je reč o estetskoj hirurgiji, smatra da je važno biti oprezan.

- Fantastično je imati mogućnost da kupiš dva tri kubika mladosti! Tu se vidi inteligencija, ko voli sebe a ko ne, ko nastoji da liči na Anđelinu Džoli... Treba negovati individualnost, šteta je kada šetate ulicom i vidite klonirane žene. To je primetio i jedan poznati ruski frIzer - da imamo lepe žene, ali da sve liče jedna na drugu. Estetski hirurzi u smislu radikalnih zahvata sve manje drže skalpel (ako neko želi da smanji nos, to je u redu), a sve više se radi „bockanje” i razni atnejdžing tretmani. U svakom slučaju, važno je otiči kod pravog stručnjaka jer, u suprotnom, ulazi se u začarani krug popravki i to je ono što je loše. Prednost treba dati proverenim stručnjacima - ističe Suzana.

Tekst: I. M.

Izvor: Lepa & Srećna