Beživotna i lomljiva kosa nikome ne izgleda lepo, a pogotovo ukoliko je isušena i izmučena od raznih tretmana i farbanja. Sjaj, hidrantnost i zdrave vlasi su želja apsolutno svake dame, a mi smo pripremili jednu masku koju svako u svom domaćinstvu može da pripremi.
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje skoro svako domaćinstvo ima.

Potrebno je:

- kašika mleka ili jogurta
- žumance
- 30 grama svežeg kvasca
- kašika maslinovog ili kokosovog ulja (nije neophodno)

Žumance umutite, a zatim izgnječite kvasac, dodajte ulje i jogurt/mleko. Mutite sve dok ne dobijete tečnu smesu i dok ona ne postane glatka. Na kosu nanesite masku od temena ka dnu. Posebno je važno da je utrljate na teme glave, jer je kvasac bogat vitaminom B i može pomoći prilikom rasta i oporavka kose. Najvažniji sastojci su žumance i kvasac, pa ih tako možete kombinovati i sa medom, cimetom, slačicom, kefirom, lukom i drugim sastojcima.

Mnogi smatraju da ova maska blagotvorno utiče i na regeneraciju vlasi, pa je koriste bar jednom nedeljno u trajanju od 3 meseca radi oporavka. Iskustva žena su se pokazala tako da ona ne samo da čini da kosa bude sjajna, mekana i hidrirana, već povoljno utiče ukoliko ste imali problema sa opadanjem kose.

Izvor: Lepa&Srećna