Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FRIZERI ODGOVARAJU NA NAJČEŠĆA PITANJA: ovo su saveti koje daju svojim prijateljima

Kad uđemo u frizerski salon, kao da smo ušli u neku vrstu ispovedaonice. Mušterije uglavnom pričaju, a frizeri slušaju. U ovom slučaju situacija je obrnuta - žene su pitale, a frizeri su odgovarali!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Želele su da saznaju od nekoliko specijalista za kosu svu istinu: od „Po čemu se prepoznaje dobar frizer?“, pa do „Kako da u salonu zaista dobijem izgled koji želim?“. Stil donosi zanimljive odgovore.

Pitajte za adresu

Ako na ulici, u kafiću ili u javnom prevozu vidite ženu koja ima sjajnu frizuru, pitajte je ko je odgovaran za umetničko delo na njenoj glavi. Svaka žena će osetiti ponos i zadovoljstvo i sigurno će vam reći kod kog frizera ide.

Dogovorite konsultacije

Ako želite da potpuno promenite izgled, ne morate odmah da krenete u akciju. Najpre dogovorite termin za savetovanje kod frizera – bez šišanja. Dovoljno je desetak minuta – neka vam frizer objasni šta vam odgovara, a šta ne. Za to vam verovatno neće ništa naplatiti – posebno ako ste stalna mušterija.

  Izvor:

Pogledajte Instagram

Dosta frizerskih salona reklamira se i prezentuje na Fejsbuku i Instagramu. I to treba da iskoristite. Naime, tamo su fotografije pravih mušterija, a ne fotografije modela i zvezda nakon nekoliko sati sređivanja.

Autentično se obucite

Otišli ste kod frizera u trenirci zato šte ste već dva dana na godišnjem? OK, nije to tako veliki problem. Ali, samo ako vam taj izgled zaista odgovara. Naime, frizer mora da otkrije kakav ste tip žene, odnosno koji je vaš stil – i da tome prilagodi frizuru. Stoga se obucite kao što se oblačite za posao ili fakultet, savetuju frizeri.

Budite kao i inače

Prodavac cipela uvek prvo pogleda cipele mušterije, a frizer kosu. Ali, moramo li zaista da imamo top-frizuru kad uđemo u salon? Frizeri kažu – ni slučajno! Svaki stručnjak će prepoznati kakvu frizuru obično nosi mušterija – bez stilizovanja ili tek oprane kose. Ako se inače šminkate, idite kod frizera našminkane – tako frizer može da kreira kompletan izgled.

Isprobaj novi salon

Ako želite da promenite izgled, razmislite o tome da promenite frizerski salon. Možda ste vi i vaša frizerka (nakon svih tih godina) pomalo ostale bez ideja ili jednostavno nemate volje da nešto menjate.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije