Koliko god da se trudimo i ulažemo u skupe kozmetičke proizvode, kosa nam nekada ne izgleda dobro. Brzo se masti, nema volumen, a perut je tek posebna priča. Iako je istina da nije svaka kosa ista, jedna korisnica TikToka savetuje da izbacite šampon i četku iz upotrebe.

U videu koji ima preko milion pregleda, otkrila je da dve godine nije kosu oprala šamponom, niti ju je očešljala. Ona tvrdi da je takav tretman kose najzdraviji.

"Ne češljam kosu četkom, niti je posedujem. Koristim samo zupčasti češalj jednom mesečno za raščešljavanje. Ako imate talasastu kosu onda znate da će nakon češljanja običnom četkom, kosa izgledati razbarušeno i oštećeno. Kada koristite zupčasti češalj kosa se ne mrsi, a ja stavim i puno regeneratora", rekla je u videu i objasnila da retko koristi fen za kosu, te da umesto običnog peškira koristi onaj od mikrovlakana.

"Perem kosu svaki dan kada se tuširam. Nakon što stavim regenerator, koristim četku za vlasište, pa isperem regenerator. Dva puta nedeljno koristim i masku koju ostavim na kosi do deset minuta. Moja kosa je tako svilenkasta, mekana i zdrava", dodala je ova korisnica TikToka.

Nakon tuširanja, na kosu stavi kremu za kovrče, poprska sprejem s morskom solju i rukama stilizuje kosu. Mnogi su u komentarima krtikovali njenu metodu, tvrdivši da nema šanse da se kosa ne mrsi ako se ne češlja svakog dana.

Ne pere kosu šamponom  Tiktok/angelinanicollle

Izvor: Lepa&Srećna