Iako se čini da se toliko dugo negujemo i šminakamo da nema mnogo mesta za učenja i nova znanja, saveti stručnjaka nas uvek nekako iznenade. Ulažemo u skupe kozmetičke proizvode, ali ako ih ne koristimo pravilno neće se odraziti pozitivno na naš izgled. Svaka žena ima svoju rutinu nege i šminkanja kojoj ostaje verna, nezavisno da li se radi o dnevnom ili večernjem izgledu. Ipak, često se dogodi da ta rutina sadrži greške kojih nismo ni svesni i koje nam se lako potkradu. Mi vam otkrivamo pet najčešćih.

Kosu češljate od korena prema vrhovima

Greška koju svi pravimo toliko dugo da ne vidimo kako bi drugačije i mogli da se očešljamo. Pravilan način je da kosu podelimo na delove i krenemo da češljamo kosu od vrhova. Koliko god da je određeni deo kose zamršen, nemojte činiti grube pokrete, jer ćete tako iskidati i oštetiti vlasi. Važno je da pravite spore i nežne pokrete. 

Stavljate šampon čim pokvasite kosu

Iako se čini potpuno logičnim, ipak pustite da malo kosa upije vodu. Uz to, nemojte preterivati u količini šampona. 

Puder nanosite na celo lice

Šminkeri preporučuju da se mala količina pudera stavlja na područje ispod ispod očiju, čelo, nos i bradu, izbegavajući obraze. Nanošenje previše pudera naglašava nesavršenosti kože.

Karmin nanosite od uglova prema sredini

Karmin se pravilno nanosi od sredine prema uglovima. Na taj način smanjujete šansu da pređete liniju usana.

Parfem nanosite na kosu

Prskanje parfema na kosu je isušuje, zato je najbolje da parfem nanesete na odeću ili na vrh ušiju.

Izvor: Lepa&Srećna