Lepa i negovana kosa je ukras svake osobe, a posebno dama kojima je dobra frizura najbolji aksesoar. Koliko god da vodimo računa o nezi kose, redovno farbanje i feniranje su nekako neizbežni.

Iako nam frizura bude dobra, na kraju, od izloženosti brojnim termičkim i hemijskim procesima, kosa se oštetiti i često jedino šišanje može da pomogne. Frizeri su otkrili jednostavan trik kako da za samo nekoliko trenutaka proverite u kom je stanju vaša kosa i da li je vreme za dobru negu ili šišanje.

Pre nego što odete u salon vrlo jednostavno proverite da li su vam makaze jedine preostale-stavite vrhove kose u čašu vode. Postoje dva scenarija: ako kosa pluta po površini to znači da je zdrava i da nema mesta panici, a ukoliko potone vreme je da nešto preduzmete. Ako vam je kosa jako oštećena to možete videti i bez sličnih trikova, ali zapamtite da je šišanje jedini spas. Možete da pokušate da suve krajeve zamaskire raznim uljima i serumima, ali kako bi kosa bila zdrava morate se odreći nekoliko centimetara dužine.

Izvor: Lepa&Srećna