Svi želimo da tokom praznika dekorišemo dom najlepšim ukrasima, a da za to pritom potrošimo što manje novca. To možete uraditi na vrlo jednostavan način tako što ćete izaći napolje i prošetati parkovima, obližnjim šumama i pronaći prolećno cveće koje će vam poslužiti kao praznični aranžman.

Tokom ovog perioda možete naći mahovinu, razne grančice, šišarke, kamilicu, bele rade, maslačak, sremuš, jagorčevinu, šafran, ljubičice, majčinu dušicu, dobričicu, visibabe. Za dekoraciju možete iskoristiti i baštenske biljke, poput lala, lavande, narcisa, a možete i travčice i listove nogih biljaka iskoristiti kako bi vaš aranžman bio što bujniji.

Za početak možete u korpicu jednu staviti sunđer koji ćete izbušiti na mestima gde želite da ubodete biljke, preporučljivo je da rupice budu što češće, a zatim ga navodnjajte. Biljčice koje ste odabrali ređajte u rupice sunđera, a možete dodati i razne ukrase koje imate (zeke, jaja ukrasna) kako bi izgledalo što lepše i raskošnije.

Stručnjaci za aranžiranje preporučuju da naberete što više liskica, grančica, čak i zimzelenog bilja kako bi cela dekoracija uzgledala veoma bogato, a to je posebno važno za sve one koji ne nađu mnogo cveća po parkovima. Takođe preporučuju da kombinujete razne nijanse kako bi ceo dom odisao svežinom i bio inspirisan prolećem.

Dakle, za ovaj aranžman je potrebna samo dobra volja  i šetnja do parka kako biste pronašli potrebne sastojke. Potrudite se i imaćete bajkovite ukrase i aranžman za najradosniji praznik Uskrs.

Izvor: Lepa&Srećna