Prvo na šta svako pomisli kad počne uređenje terase je - cveće! Osim što ćete izabrati boje i sorte koje volite, uzmite u obzir i koliko sunca ima u toku dana. I za balkone na severnoj strani, moguće je pronaći dekorativne biljke koje uspevaju u hladovini.

Nemojte zaboraviti da i zidovi terase mogu da posluže za prikladne police ili vertikalne vrtove. Ako postavljate saksije na ogradu, pazite da budu dobro osigurane.

Kutak za sedenje zavisi od veličine terase, ali i vaših navika i sklonosti. I na najmanjem balkonu se mogu postaviti makar stolice na rasklapanje. Kad ih ne koristite, okačite ih o klinove pričvršćene za zid. O plafon možete da obesite ljuljašku - kanap i sedište od sunđera će biti lako odložiti tokom zime.

terasa 2-min.jpg
Shutterstock  

Za sedenje mogu da posluže čak i obični jastuci na podu, a ako ste makar malo vešti, napravite ih sami. U "sekond hend" radnjama se često mogu naći jeftine dekorativne tkanine, a punjenje ćete obezbediti lako. 

Stočić je dodatan "luksuz" na terasi. U nedostatku prostora, i njega možete da sklopite i odložite. Druga opcija je da to bude kutija koja služi za odlaganje ređe korišćenih stvari.

Najvažniji detalj zbog kojeg je i ova nevelika terasa dobila ogroman broj lajkova na Instagramu je - osvetljenje. Kako je pokazala ova vešta dama, njega čine ukrasne lampice i dekorativne sveće.

kako urediti terasu 1-min.jpg
Instagram / gozdee81 

Probajte da dodate nešto slično vašoj terasi i oduševićete se rezultatom. Pogledajte detalje u galeriji slika!

Instagram / gozdee81 Cveće, jastuci, sveće i lampe za terasu

Tekst: Lepa&Srećna