Mesečni horoskop za jun 2021. godine!

Nastavlja se period od pomračenja Meseca uz retrogradni Saturn, Pluton, Merkur i krajem meseca Neptun pa nikako ne dozvolite da vas prevari retrogradni Merkur u kvadratu sa Neptunom i začara svojim bajkovitim pričama pri čemu vas nevolja može sačekati iza ugla. Retke su osobe koje mogu imati sreće sa ovim aspektima. Sunce će tranzitirati kroz Blizance do 21. juna pa se svakom može desiti da bude malo površniji, lakomisleniji ali i bezbrižniji.

Zato se svima preporučuje oprez jer će nas očekuje i delimično pomračenje, još u kvadratu sa Neptunom što bi moglo da izazove nevolje. Merkur će biti retrogradan do 23. juna, pa u tom periodu ne treba donositi bitne odluke već postojeće planove možete dopuniti ili izmeniti tj. završiti započeto. Mnogo toga će možda biti pomereno, biće situacija da se nešto čeka, ispravlja i popravlja.

Početak meseca nam može doneti nešto što deluje kao odlična prilika i ponuda. Ipak, već za par dana se može videti da su nerealne, pa sledi pad. Mars i Pluton će biti u opoziciji i velikom sukobu dok će Merkur pomutiti razum uz disonantnost Neptuna pa mnoge osobe mogu postati žrtve laži i prevare pa čak i pljačke. Budite posebno oprezni, ne poklanjajte poverenje strancima i ne otkrivajte svoje informacije brzopleto.

Ne isterujte pravdu niti se svađajte sa nekim. Još konstantan kvadrat Saturna i Urana dolivaju ulje na vatru pa preti konflikt. Potrudite se sačuvate sve što je vredno, ali ako se nešto sruši, pa čak i nešto važno uništi, ne zaboravite da je moguće da od tada počinje potpuno nova budućnost. Mlad Mesec i delimično pomračenje Sunca će biti 10. juna u Blizancima pa se ne preporučuje da gurate sebe u prvi plan. Budite oprezni kada je komunikacija u pitanju, vodite računa šta pričate i kakve podele pravite.

Kad Sunce pređe u Raka, 21. juna, mnogi će poželeti da urede sve oko sebe - od svog doma, preko porodičnih odnosa, svega što nam može život učiniti lepšim i prijatnijim. Sam kraj meseca može za mnoge osobe biti olakšanje jer se završava retrogradni Merkur i počinje divan period. Planirajte putovanja, žurke, očekujte lepe informacije, nova znanja.

ASTROLOŠKE PROGNOZE ZA SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK I PODZNAK

OVAN

Dragi Ovnovi, kada je posao u pitanju vaše velike ambicije bi mogle da urade svoje. Veliki uspeh i sreća su vam na dohvat ruke pa uzmite sve što vam se pruža. Posebna poslovna ponuda je krajem Juna pa se ne preporučuje da je ispustite ili odbijete. Pojedini Ovnovi rešavaju finansijske probleme. Ne izbegavajte teške poslove jer vam baš oni mogu doneti ugled i bolju finansijsku mogućnost. Emotivno, sve je na vašoj strani pa ako ste sami predstoji vam novo poznanstvo. Moguće je i previranje u smislu da ne znate koga da odaberete između dva kandidata. Pojedini Ovnovi mogu odabrati i bivšu ljubav. Zauzete osobe treba da budu nežnije i tolerantnije prema voljenoj osobi i bliskom okruženju. Zdravlje je dobro i zračite pozitivnom energijom.

BIK

Dragi Bikovi, kada je posao u pitanju nije vreme da se opuštate i prepuštate niti da očekujete pomoć već se oslonite samo na sebe. Moguće su prepreke pa ne obraćajte pažnju već idite napred prema cilju. U ovom mesecu finansije mogu biti nestabilne pa se suzdržite od prekomernog trošenja. Pojedini Bikovi mogu imati iznenadne novčane prilive dok neki imaju neprijatne preokrete. Moguća su nerazumevanja od strane drugih kada su vaši projekti i ciljevi u pitanju. Bitno je da budete strpljivi i sačekate da se uvere da su vaše ideje prave. Emotivno su vam zvezde naklonjene pa ako postoji osoba koja vam se sviđa sada je pravo vreme da joj to i pokažete i da joj pomognete na neki način ako ima problema. Zauzeti Bikovi su u dosta mirnoj zajednici mada bi oko sredine meseca moglo doći do nekog duševnog nemira. Sada nije vreme da prevaspitavate partnera niti da budete previše zahtevni. Shvatite to na vreme inače vas takvo ponašanje može dovesti u svađu. Zdravlje bi mogla narušiti tuga, žaljenje za propuštenim prilikama ili problemi na radnom mestu. Šetajte u prirodi da se opustite.

BLIZANCI

Dragi Blizanci, kada je posao u pitanju, ovo je vaš najbolji period pa možete dobiti retke mogućnosti da radite i budete zadovoljni. Budite zahvalni svojoj odličnoj komunikaciji, visprenosti i energičnosti pa možete sprovesti sve što ste zamislili i planirali. Kako je Merkur retrogradan, onda se može desiti da vaši neki napori ne budu adekvatno nagrađeni ili plaćeni. Ne očajavajte, jer već od 23. juna dolazi nagrada i nova zaduženja koja će nadoknaditi sve propušteno i isplatiti se. Profit je dobar za privatne biznise, kako zbog ranijih poslova tako i u vidu nekih novih projekata. Pojedini Blizanci se penju na stepenik više u poslovnom krugu. Ako imate neke pravne procese sada je dobro da se razreše i reše. Emotivno je potrebno uspostaviti balans između partnera, prijatelja i rodbine. Pojačana je privlačnost, vaš šarm dolazi do izražaja pa ako ste slobodni možete osvojiti srce osobe koja vas privlači. Svi zauzeti Blizanci sada mogu učvrstiti svoj brak ili vezu. Iznenađenja koja su prijatna možete očekivati od partnera, dece ili od šireg kruga rodbine. Kada je zdravlje u pitanju, nisu vam prikazane nikakve bolesti. Prosto sijate.

RAK

Dragi Rakovi, kada je posao u pitanju moguć je malo teži period početkom meseca mada će kraj meseca dati vrlo povoljne mogućnosti. Nije vreme da krivite druge ljude za svoje neuspehe već krenite napred i ne osvrćite se ko je šta i kako uradio i ko je prvi počeo. Maštu ostavite po strani i pokrenite svoju kreativnost, optimizam i samopouzdanje. Sada finansije zavise isključivo od vašeg ponašanja i rada. Bez straha i panike imajte u svesti da vi uvek imate koliko vam je potrebno. Strpljivost je vrlo važna u ovom mesecu, trudite se da poštujete ono što imate. Emotivno slobodni Rakovi u ovom mesecu mogu upoznati svoju srodnu dušu. Krećite se izlazite, družite a manje vremena provodite u kući. Zauzeti Rakovi bi mogli imati problema baš zbog obuzetosti sobom i svojim osećanjima. Potrebno je da mislite i na partnera i da mu posvetite pažnju ili da uspostavite balans kada su emocije u pitanju. Nisu samo vaš problemi bitni jer i partner ima probleme pa ga razumite. Izbegavajte nervozu i stres jer svi problemi dolaze zbog toga.

LAV

Dragi Lavovi, kada je posao u pitanju, kako vi volite da budete glavni, to bi mogli postati već početkom meseca i to na nekom visokom rukovodećem mestu. Nije vreme da se mnogo promišljate i razmišljate već prihvatite i pokažite koliko ste sposobni i dorasli tom položaju. Pojedini Lavovi će morati steći znanje da bi napredovali i promenili svoje radno mesto. Ovaj mesec vam obećava veliki uspeh pa se ne plašite ući u nešto novo i bolje. Birajte najkraći put do cilja i uspeh je zagarantovan. Mnogim Lavovima se mogu ostvariti snovi kada je karijera u pitanju. Finansije će malo kasniti pa ipak racionalno trošite novac. Emotivno, pravu sreću i procvat možete imati pred kraj meseca. Ljubomoru treba suzbiti a posebno ako ste u vezi ili braku jer je vreme da verujete svom partneru. Ne prepuštajte se sumnjičavim emocijama da gospodare vašom dušom. Tužne misli i prepuštanje pesimizmu može vam doneti neke psihomatske probleme pa se čuvajte.

DEVICA

Drage Device, kada je posao u pitanju, usled retrogradnosti Merkura do 23. juna mogu se pojaviti mnogi sitni problemi koji zahtevaju hitna rešenja. Budite otvoreni i dobronamerni da bi izbegli potencijalne konflikte sa kolegama. Mudrost i lukavost mogu vas zaštititi od zlonamernih ljudi na poslu i u svom okruženju. U ovom mesecu postoji mogućnost da i najveći vaš prijatelj može se pokazati suprotno. Pojedine Device u ovom mesecu mogu smisliti originalnu ideju za posao ili dobiti odličnu poslovnu ponudu. U emotivnom pogledu, sve promene ma koliko vam se činile lošije, one ipak idu na bolje - od porodičnih odnosa, pa do bliskih i dragih ljudi. U prvoj polovini meseca možete sa zadovoljstvom uložiti emocije i energiju u opremanje kuće. Svi koji vam pomažu i dobri su prema vama izbegavajte da to zloupotrebite već budite ravnopravni. Slobodne Device od 21. juna mogu imati priliku za sudbonosno poznanstvo i lepe emotivne prilike. Pronađite uzrok vašim brigama i nezadovoljstvu pa će i zdravlje biti mnogo bolje.

VAGA

Drage Vage, kada je posao u pitanju, vi u ovom mesecu treba malo da prikočite, posebno ako sebe gurate u prvi plan, jer se možete zameriti kolegama ili nadređenima. Bilo bi mudro da prepustite vašim kolegama da rade umesto vas i da rešavaju bitne stvari. Nakon izvesnog vremena vi možete shvatiti da je sve onako kako i treba biti. Ne preporučuje se ništa novo u poslu već da se završi sve već započeto i da teče sve svojim tokom. Kako sve radite revnosno, vi dobijate pohvale od svog okruženja i stičete dobar poslovni ugled. Finansije su dosta u disbalansu pa se ne preporučuje da uzimate novac na zajam. Skromnost je jako bitna u ovom mesecu pa posle možete potraživati i bolju platu. Emotivno, mnoge Vage koje su zauzete mogu poželeti da budu same i ostave partnera. Dobro razmislite ako ste već duže vreme nezadovoljni i umorni od svega u vezim onda će vam dobro doći samoća. Pojedine Vage kroz iskren razgovor mogu svoju vezu dovesti do međusobnog dogovora bez svađe i iznošenja loših stvari. Pojedine osobe učvršćuju svoju vezu i provode sve više vremena sa svojim partneromgde se sve više uveravate da je to jedinstvena i prava osoba za vas. Moguće su glavobolje pa izbegavajte da negativne misli koje su vas pogodile stalno nosite sa sobom.

ŠKORPIJA

Dragi Škorpioni, kada je posao u pitanju, vas je ponela energija gordosti i uspeha pa budite oprezni i konsultujte se sa kolegama i šefovima pri donošenju nekih bitnih odluka. Sada su važni dobrodušnost i skromnost pa, ako vam se pojave neke prepreke do cilja, suzbijte aroganciju i odustanite sa tog puta. Pojedine osobe mogu imati i teškoće pa je najbolje da ih prihvatite kao upozorenje. Prosto ovaj mesec vam nije najbolje naklonjen za posao niti neka unapređenja. Kada su finansije u pitanju, u toj sferi imate više sreće - iz više izvora vam dolazi novac. Moguće da je to hobi, dodatni posao i već postojeći sve pomalo. Emotivno, vi želite da budete slobodni pa se može pobuniti voljena osoba, porodica i bliski ljudi. Napravite balans inače u protivnom vam mogu okrenuti leđa pa će biti teško da dokažete koliko vam je stalo do njih. Slobodni Škorpioni neće imati neke bitne ponude ali ipak će biti interesantan mesec uz flert i interesantnu komunikaciju bez planiranja budućnosti. Izbegavajte razmišljanja o prošlosti i ne prenagljujte sa poslom i uspostavite balans u svemu.

STRELAC

Dragi Strelčevi, kada je posao u pitanju, vi treba da vodite računa o koncentraciji jer svi bukvalno vas posmatraju i čekaju vašu grešku a kako je Merkur retrogradan onda su i moguće greške. Bilo bi mudro da radite poslove po prioritetu a ne da sve hoćete odjednom. Vaše stečene pozicije mogu biti ugrožene zbog grešaka koje pravite jer one mogu biti trajne i nepopravljive. Sada se javlja konkurencija i zavidne osobe koje vas mogu ogovarati pa čak i da vam smeste poslovno. Kada je trgovina u pitanju, najbolje da ovaj mesec ne rizikujete u ničemu. Malo više sreće imaju osobe koje su u komunikaciji i angažovane kreativno. Ne prihvatajte nove osobe u svoj život ozbiljno niti pričajte o svojim poslovnim planovima. Emotivno, kako ste vi optimisti, vaše srce će jače kucati puno romantike i lepih osećanja. Ako imate partnera, onda se fokusirajte i na njega ne samo na sebe. Partneru je dosta da vi samo gurate sebe u prvi plan pa otuda mogu doći nesporazumi. Slobodni Strelci će po svoj prilici ostati slobodni uz dosta druženja, flerta i udvaranja do pred kraj meseca kada ih može ozbiljno zainteresovati jedna osoba. Potrebne su vam fizičke aktivnosti, šetnje i čuvajte se prehlade.

JARAC

Dragi Jarčevi, kada je posao u pitanju, da ne dođe do veće turbulencije najbolje da sve obaveze izvršavate na vreme. Kako je Merkur retrogradan onda poslove koji iziskuju koncentraciju ostavite za kraj meseca. Iako su vam neki poslovni ciljevi bili nedostižni vi ih sada možete ostvariti u ovom mesecu. Verujte u sebe i svoje mogućnosti. Moguće je da neke stvari usled kolega budu u kašnjenju i zbog njihove neodgovornosti i neozbiljnosti. Mnoge stvari bi bilo dobro da planirate za drugu polovinu meseca jer vam se vraća koncentracija i donosite dobre odluke. Veće prilive novca možete imati pa nešto i uštedite jer će vam trebati za posle.Emotivno, od vas se traži da izdvojite vreme za komunikaciju a vi ste zauzeti pa može doći do većih nesporazuma u prvoj polovini meseca. Slobodni Jarčevi bi trebali da žrtvuju svoju slobodu i pred sam kraj meseca bi mogli sresti svoju srodnu dušu. Bavite se sportom, boravite u prirodi i manje radite.

VODOLIJA

Drage Vodolije, kada je posao u pitanju, kod vas sve teče dosta dobro i ne preporučuje se da pokrećete nešto originalno i novo posebno ako rizikujete i niste sigurni. Bitno je da uspostavite skladne odnose sa kolegama da bi vaš tim bio napredan. Ne precenjujte svoju snagu i mogućnosti. Uzmite poslove sa kojima možete da izađete na kraj i ne preterujte. Kada su finansije u pitanju i tu ste neumereni trčite za novcem onda neumereno trošite pa obratite pažnju i napravite balans. Ne preporučuje se da uzimate kredit već se usmerite samo na svoje lično šta i koliko imate. Emotivno, divan period, pa se možete mnogo zaljubiti dok neki mogu i odbiti osobu koja već neko vreme se nudi ili da prosto imate dosta ponuda pa ni sami neznate kome da date priliku. Ljubav se može dešavati na poslu pa budite oprezni da nešto ne pokvarite. Zauzete Vodolije mogu imati nesuglasica samo ako ne daju kompromis inače veza može biti mirna i harmonična. Ako dođe do konflikta poštedite decu ako ih imate. Hronični bolesnici bi mogli imati problema pa se na vreme posavetujte sa lekarom.

RIBE

Drage Ribe, kada je posao u pitanju, potrebna vam je hrabrost da donesete neke odluke. Preporučuje se da sa drugim poslovnim kolegama i šefovima budete diskretni. Nikakva predstavljanja sebe ili neka upoređenja vam ne mogu pomoći koliko može mir i kompaktnost u timu. Jupiter je u vašem znaku i svi poslovi sa strancima i inostranstvom mogu vam dati odlične rezultate. Moguće je da pretvorite neki svoj hobi u profesinalni rad što vam može doneti dodatnu zaradu. Mnoge pozitivne sudbinske poklone sada dobijate. Emotivno, kod mnogih Riba koje su imale povremena viđanja sa partnerom sada nastaje momenat odluke - ili brak ili razlaz. Svakako da vi birate šta vama odgovara. Zauzete Ribe se trude da svoju vezu ili brak drže u harmoniji i da prevaziđu sve nesuglasice do kraja meseca pa ako uspete predstoji vam divan kraj meseca i planiranje budućnosti.

Astrolog: Željka Knežević