OVAN

POSAO: Želja za promenama, nova dešavanja, to je ono što podiže ovo sazvežđe. Mlad Mesec od 11. aprila u vašem znaku daće jednu posebnu dimenziju želje za napredovanjem posebno Ovnu koji je Rak ili Vodolija u podznaku. Morate biti istrajni u prvoj polovini meseca jer ćete imati mnogo mogućnosti da se organizujete za važne poslovne aranžmane koji vas očekuju. Oni koji očekuju zaposlenje neka se strpe, još malo, biće pozvani na jedan bitan poslovni razgovor. Pažljivo sarađujte sa osobom iz znaka Vodolije, Ribe jer ćete doživeti nesporazum, lošu komunikaciju. Ovnovi koje rade na rukovodećim mestima imaju važnu odluku da donesu sa kim će da dele posao i koga će izabrati u svoj tim saradnika. Finansijska situacija stabilnija kod vas očekuje se posle 14. aprila i ulaska Venere u znak Bik.

LJUBAV: Venera planeta ljubavi u znaku Ovan a posebno kad uđe u znak Bik njeno sedište, pojačaće želju da budete više vezani za osobu sa kojom ste i stvarate veće poverenje, jačate emocije. Ovnovi koji su slobodni bolje da sačekaju kraj aprila. Ulaskom od 23. aprila Marsa u znak Rak bićete ispunjeniji posebno ćete imati ohrabrenje da se udvarate nekome ko vam je dugo predmet interesovanja. Ovan u braku ili dužoj vezi ima mogućnost da poboljša svoj status i pokrene partnera/ku na neki novi posao.

ZDRAVLJE: Bol u donjem delu stomaka, može vam napraviti problem, da vas uspori, da nemate mnogo snage ili se osećate depresivno. Prirodne proizvode meda koristite, kako bi pojačali imunitet.

BIK

POSAO: Kako planeta Merkur pravi izazovne aspekte sa Neptunom, vaša preokupacija biće vezana za poslove koji predstavljaju polje bankarstva, ekonomije ili prava. Ako radite u državnim institucijama, morate biti pažljivi u odnosu sa nadređenima ili svojim bliskim kolegama. Oni koji rade u svojim firmama moraju da provedu dosta vremena na kolegijalnim sastancima kako bi nove ideje i planovi bili prihvaćeni. Kada ste previše opterećeni imate jako nezgodan stav i "jezik", prema drugima. Manje emocija unosite u posao koji radite, pokušajte da napravite realne konstrukcije saradnje. Novac očekujte od druge polovine meseca od muške osobe rođene u znaku Bik, Jarac ili Vaga. Takođe možete imati saradanju sa starim, bivšim kolegama koji vas mogu podržati onda kada se najmanje nadate.

LJUBAV: Ulazak vašeg vladara Venere u znak Bik je gde se ona najbolje oseća. April je obično vrlo značajan meseca za sve žene Bik jer uvek imaju novo poznanstvo bez obzira na to da li su u vezi, braku ili slobodne. Dobra vibracija sa muškarcem koji voli dinamiku, često izlazi, voli društvo i zabavu. Verovatno rođen u znaku Ribe ili Ovan. Mlade devojke iz znaka Bika mogu imati značajnu avanturu koja će ih odvesti u pravi emotivni raj, dok muški Bikovi mogu imati avanturu, iako im nije baš stalo do takve veze, verovatno će se zaljubiti, jer Bik drugačije ne može, koliko god bežao u svet lakih i neobaveznih veza, uvek se upetlja u ljubav.

ZDRAVLJE: Bikovi iako pomalo tromi i mrzovoljni, skloni uživanju i hedonizmu, mogli bi sebi pomoći masažom. Čuvajte vene, noge, skočni zglob.

BLIZANCI

POSAO: Da li će Mars u vašem znaku doneti više energije i zadovoljstva? Koliko god da ste zabrinuti za svoju bližu budućnost, toliko ste sigurni u sebe i svoje znanje i potencijale. Imaćete novu ponudu da radite poslove trgovine ili saobraćaja, prevoz robe, knjigovodstvo. Ukoliko radite u javnom sektoru, potrebno je da u ovom mesecu imate dobrog pravnika ili advokata koji bi vam pomogao u vašem daljem poslovanju. Nećete imati preteranih problema s novcem. Dobra energija će vam omogućiti da zaradite i više nego što ste mislili ili planirali. Sarađujte sa osobom iz znaka Ovan, Bik ili Rak. Poslove sa inostranstvom odložite u naredni period, posebno pred kraj meseca 23. aprila, kada Mars uđe u znak Rak i vaše 2. polje novca.

LJUBAV: Blizanci bi trebalo da se oslobode bivših ljubavi. Predhodnih meseci ste imali takvih događanja, ali sada bivša ljubav ima plan da vas ozbiljno zavede i ponudi čak finansijsku pomoć. Blizanci žena u vezi, moraće da se postavi strožije i zahtevnije prema partneru sa kojim dele sve. Vi ste dobrodušni ali ste ponekad i previše naivni. Žene u braku potrebno je da preuzmu finasije u svoje ruke. Partner ne zna sa raspodelom kućnog budžeta. Muški Blizanci imaju mogućnost da pretvore prijateljstvo u vezu, posebno ako su oni sami u istom statusu ili braku.

ZDRAVLJE: Veoma ste osećajni kada je zdravlje tema vašeg života. Odani ste sebi i onome što vam je potrebno. Radite sve što je potrebno da budete zdravi i da nemate psihološki pritisak.

RAK

POSAO: Cela energija se vrti oko Mladog Meseca, vašeg vladara, od 11. aprila. Morate biti oprezni. Vreme je za otvaranje nekog novog poslovnog projekta, firme, radnje. Oni koji žele da žive u inostranstvu ili posluju, ne bi bilo loše da porade na tome kroz prikupljanje dokumentacije, učenje jezika.. Novac očekujte oko 10., 12. ili 17. aprila. Muški Rak mora da pazi na finansije posebno krajem meseca. Oni koji mnogo rade ili provode vreme u svom ofisu, potrebno je da budu oprezni u odnosima sa kolegama ili šefovima.

LJUBAV: Raspoloženi ste za novu ljubav ukoliko ste sami, posebno ako ste duži period usamljeni. Venera u znaku Bika od druge polovine meseca daće pojačanu emocionalnu energiju i samim tim otvaranje prema osobi koja je preko puta vas. Osoba koja bi bila dobra za vas je Rak, Ribe ili neki pomalo tromi ali senzualni Bik. Muški Rakovi imaju mogućnost da upoznaju ženu koja radi u nekoj velikoj inostranoj kompaniji. Ako ste u braku ili vezi partner može da vas iznenadi nekim lepim gestom, poklonom izlaskom u eksluzivni restoran, sve sa merama predostržnosti. Mlade devojke imaće udvaranje jednog zgodnog Škorpijona ili ambicioznog Strelca.

ZDRAVLJE: Smanjite ambiciju, preteranu akciju, stres. Napetost, prejaka energija vam smeta za organe varenja, žuči, creva... Telesno morate da pazite da se ne ozledite.

LAV


POSAO: Mart mesec je bio prekretnica. Kao i svaki Lav niste napravili grešku. Očekuje vas velika promena na poslovnom planu. Imaćete unapređenje ili preći da radite u neku veću kompaniju koja će vam opet dalje omogućiti da pravite još veće planove za budućnost. Žene Lav koje su već na poziciji biće na još većim, ozbiljnijim zadacima za budućnost posla, kompanije, zaposlene. Mlađe dame, mogu očekivati bolju finansijsku situaciju već od druge nedelje meseca aprila. Muški Lav je neko ko mora da povede računa o svom poslu u daljoj budućnosti. Njegovo nezadovoljstvo raste iz dana u dan. Moguće je da napustite postojeće radno mesto ili sami da pokrenete svoj posao bez saradnika, što vam se u principu i savetuje.

LJUBAV: Ako ste sami željno isčekujete svog vernog partnera koji će vas vratiti u život. Morate biti oprezni pred kraj meseca jer možete ući u vezu koja nije dobra za vas, posebno osobe muške rođene u ovom znaku. Ako očekujte da vam se javi neko sa kim ste bili, onda bi to trebalo da se desi kao iznenađenje. Ta osoba misli na vas, ali nema hrabrosti da prva pokrene motor ljubavi. Žena Lav ima poznanstvo sa muškim Bikom, Vagom ili Vodolijom. Muški Lav može da se okrene ljubavi sa jednom nestabilnom osobom iz znaka Ribe, koja verovatno neće dugo trajati, jer mu je potrebna veća strast.

ZDRAVLJE: Lav koji ima problem sa glavom, morao bi posetiti gastrologa, jer problem dolazi iz stomaka. Ako ste imali ranije probleme sa zubima, kostima generalno, posetite stomatologa.

DEVICA

POSAO: Vi ste zaista osoba koja drži sve u svom malom mozgu. Inspiracija ste mnogima koji žele da budu uspešni i stabilni u poslu i dobroj zaradi. Budite ipak obazrivi oko sredine meseca, jer imate nezgodne saradnike koji žele da vas "sklone", ili vas predstave pred drugim važnim saradnicima kao osobu bez stava i kontrole. Imaćete mogućnost da zaradite više i da taj novac dobro i uspešno kanališete. Muške Device moraju da postanu direktori, šefovi ili da budu i na nekim većim položajima, na primer političko napredovanje. Ulaskom Merkura u Bik od 19.aprila možete očekivati rešavanje stanbene situacije ili će vam posao biti vezan za nekretnine.

LJUBAV: Device koje su u vezi mogu imati problem ljubomore, nezadovoljstvo, loša komunikacija, pa će se odlučiti na raskid. Žene moraju da paze kada ulaze u vezu jer su sklone da veruju sve i ne prave razliku između muškaraca koji su šarlatani i onih koji ulažu iskren napor i emociju da bi bili sa njima. Device u braku moraju da naprave bolju organizaciju u svom domu sa suprugom i decom. Muške Device imaće zanimljiv mesec jer će se naći u duploj ljubavnoj vezi sa slobodnom devojkom i udatom ženom. Verovatno će vam to biti neka vrsta izazova, ali uživaćete u ovom lavirintu ljubavi. Devica može imati dobro slaganje sa Jarcem, Vagom ili Ribama.

ZDRAVLJE: Povedite računa, posebno ako ste duži period imali nesanicu, neraspoloženje, osećaj melanholije, osećaj usamljenosti - depresije. Pokušajte da promenite nešto u načinu ishrane.

VAGA

POSAO: Svaki put idete napred. Imate odličan period da neke projekte preokrenete onako kako vama odgovara. Potrebno je da budete uporni. Mars u Blizancima do 23. Aprila planete energije je u vašoj devetoj kući horoskopa, što daje ogromnu snagu kroz znanje, moral ali i kretanje po inostranstvu. Veliki ste duhovni vođa. Sarađujte sa vodenim i zemljanim znakovima tokom meseca. Novac ćete imati dovoljno tokom ovog perioda. Pazite sredinom meseca da nemate velike troškove na sitna zdovoljstva, izlasci, nekontrolisano trošenje. To vam može poremetiti budžet. Ulaskom Marsa u Rak možete očekivati bolju energiju na privatnom poslu.

LJUBAV: Mesec april je uvek u padu za sve Vage. Proleće jeste lepo ali vi se osećate ponekad bezvoljno ili ne možete da se stabilizujete. Morate da odlučite šta ćete dalje da radite. Partner očigledno vama sve prepušta. Ovo se posebno odnosi na Vage u braku ili vezi. Devojke, žene iz ovog sazvežđa, moraju da očekuju preokret u svom emotivnom životu. Sviđa vam se muškarac koji nije stabilan i istrajan, verovatno je rođen u znaku Vodolije ili Blizanci, ali vama podiže adrenalin, interesovanje. Budite i vi neko ko zna tajnu ljubavi. Koristite svoj neodoljiv šarm, osmeh. Ne dozvolite da vas ta njegova plahovitost pobedi. Muške Vage mogu preterati u svojim ljubavnim izletima, avanturama, posebno oni koji su u braku.

ZDRAVLJE: Trebalo bi da se okrenete meditiranju, to vam donosi stabilizaciju uma i ličnu sigurnost. Takođe, koristite rekonekciju, bioenergijom izbaciti iz sebe lošu energiju i vibracije.Vage koje redovno vežbaju, smanjuju sebi stepen tenzije, pritiska, zdravlje jača.

ŠKORPIJA

POSAO: Niste spremni na promene, ali će vam se one ipak desiti. Morate da promenite posao, firmu ili čitavu organizaciju koja je u vašem poslovnom okruženju. Novac će vam biti važan za ulaganje ili vraćanje dugova. Od druge polovine aprila očekujte bolju poslovnu poziciji i samim tim moćićete da se i finansijski stabilizujete. Muške Škorpije neka potraže stare prijatelje kao pomoć pri zaposlenju ukoliko ste bez radnog odnosa. Žene koje rade samostalno trebalo bi pored sebe da imaju kreativne saradnike.

LJUBAV: Zavodljivi kao i uvek. Nežnost, emocija, pažnja će se isplatiti. Imate šansu da se zaljubite, otvorite sebi novi put sreće i zajednice. Posle desetog u mesecu novo poznanstvo sa osobom koja živi daleko od vas. Osoba je rođena u znaku Ribe, Vodolije ili Jarac. Žene koje su u braku ili vezi imaju veliku mogućnost za tajnu ljubavnu vezu. Ali poznavajući vas i vaše principe bićete u mogućnosti da to i izbegnete. Muške Škorpije moraju da obrate pažnju na svoje unutrašnje stanje duha i duše, niste u mogućnosti da živite dugo bez ljubavi.

ZDRAVLJE: Škorpijoni su nemirni i ne sede na jednom mestu, tako da ih čeka pad imuniteta, prehlada, kašalj, grlo. Iako lepo vreme kuca na vrata, virusi su u vazduhu još prisutni. Promene temperature su uglavnom veliki neprijatelj ovog sazvežđa.


STRELAC

POSAO: Imate ambicije da se krećete i sve poslove koje radite budu van radne organizacije, prostora, lokala. Obratite pažnju na saradnike rođene u znaku Škorpije, Ribe ili Bika. Možda je neko neiskren među njima. Koristite intuiciju. Morate pored sebe da imate jake i poznate osobe ako želite da budete priznati i u boljoj finansijskoj poziciji. Vi ste jaka i elokventna ličnost, pa nekad to smeta drugim uspešnim osobama oko vas. Kontrološite svoju snagu i moć. Muški Strelčevi imaju zanimljivu poslovnu ponudu, verovatno će ih neko pozvati iz bivše firme, da obnove saradnju - eto prilike za još jednu dobru zaradu.

LJUBAV: Mogi od vas će ovaj mesec provesti na miran i zadovoljan način. Posebno oni Strelčevi koji su slobodni. Žene nistu deprimirane ako su same, volite društvo svojih prijateljica sa kojima provodite svoje slobodno vreme, odlaskom u neki kafe blizu vode, kraća putovanja, banje, planine, reke, jezera su prava inspiracija za žene Strelac. Muškarac koga ćete upoznati je neko ko je blizu vas. On je osoba iz znaka Raka, Škorpije ili Vage. Oni u braku, vezi, moraju da povedu računa o svom partneru posebno ako ste u lošim odnosima bili dva tri meseca unazad. Moguć raskid na kraći period. Preispitajte svoje stavove i ne donosite naglo i preuranjeno važne odluke.

ZDRAVLJE: Potrebno je pronaći način da se oslobodite viška kilograma. Imate put posta. Vi ste znak koji predstavlja religiju pa će analogno značenje biti - posna ishrana.

JARAC

POSAO: Rak, Vodolija i Škorpija su osobe sa kojima morate da radite ali od njih nećete imati puno sreće i dobre saradnje pa samim tim i novac. Spremate se za velika dela. Imaćete dobru i kvalitetnu ponudu od saradnice Lava i saradnika Device. Gledajte da uskladite sve to. Budite spremni i na velika putovanja. Tu možete sebi da napravite dobre kontakte i povećate interesovanje kod saradnika za vaše ideje i projekte. Novac vam podiže samopouzdanje, mada, i sami znate da on nije presudan u vašem slučaju, više je to okrenuto kroz unutrašnji svet duha i vaših ličnih odluka.

LJUBAV: Imate udvarače na sve strane, a vi se dvoumite i na kraju ostajete sami. Jedini savet vam je da se okrenete realnom stanju. Prihvatite ljubav Lava, Vage, Device ili Raka. Žene u vezi ili braku mogu da budu okrenute boljem erotskom životu. Posebno ako ste mlada žena rođena u ovom znaku, trebalo bi da se više aktivirate na emotivnom nivou. Muški Jarčevi moraju da otvore svoje srce, dušu iako vam to teško pada, jednoj Vagi koja ima ozbiljne namere prema vama.

ZDRAVLJE: Korišćenje suptilnih duhovnih tehnika, daće vam pročišćenje, nov i zdraviji duh, um i samim tim organizam. Morate da volite više sebe. Žena jarac treba da više koristi ove tehnike isceljenja, dok muškarac treba da se bavi nekim sportom, na primer mali fudbal.


VODOLIJA

POSAO: Kao žena Vodolija tokom meseca okrenite se poslovima poput rada sa kompjuterima, nekim kreativnim centrima ili rad sa decom. Sarađujte što više sa osobama iz znaka Raka, Vodolije, Bika i rođene u prvoj dekadi Vage. Muška Vodolija mora da se fokusira na svoj postojeći posao, posebno na nove ideje ili projekte koje su vezani za inostranstvo. Novac od sredine meseca bolje aspektovan. Pokušajte da usmerite finansije na inovacije.

LJUBAV: Mnoge Vodolije i dalje osećaju nedostatak energije. Ono što vas čini nesrećnim to vas i blokira. Ako ste u braku i ako partner ima problem zdravlja onda ste i vi neko ko je loše. Žene iz ovog znaka mogu imati lepo poznanstvo sa nekim koji je vezan za kreativni rad, umetnost ili muziku. Muške Vodolije posebno imaju povoljne aspekte za otvaranje ka novim ljubavnim susretima i stabilizaciji kao brak i veza. Ovaj period treba da iskoristite sa osobama koje vam unose sigurnost i dobro raspoloženje. Oko 22. Aprila kada Venera bude u direktnom aspektu sa Uranom, pazite se raskida, svađe, razvoda a nekada je to i iznenadni susret sa neobičnom i harizmatičnom osobom.

ZDRAVLJE: Pazite na bubrege i genitalno urinarni trakt. Vodolije koje imaju problem jetre, može biti razlog uzimanja lekova koji vam ne odgovaraju.

RIBE

POSAO: Spremni ste za radikalne promene. Puni ste samopouzdanja i možete da dobijete sve što ste naumili. Dobra poslovna saradnja sa muškim Ribama i vatrenim ženama Ovan. Inspirisani ste sa osobama koje razmišljaju kreativno, samim tim posao može da vam bude uspešan. Putovanje ili rad sa zemljama severa, uspešno položeno za svaku poslovnu produktivnost. Novac vam je jako važan i potrudićete se da zaradite što više. Pomoć od Vodolije, iako je prebrza za vas. Saradnja sa Ovnom može biti jako finansijski isplativa.

LJUBAV: Venera vas nagrađuje sa osobom koja je vesela, misli na vas i želi da vam svaki trenutak pokloni. Iskoristite svaki dan u mesecu koji predstavlja ljubav. Morate biti istrajni kada želite neku jaku osobu poput Ovna, Bika ili Jarca. Često upadate u svoju mrežu nesigurnosti ili ljubomore, pa ne možete da se odlučite i lutate. One Ribe koje su već u braku ili imaju stabilnu vezu, biće sigurne u tu ljubav i nije potrebno da brinu previše. Partner brine za oboje i nagrađuje vas, kako emotivno tako i finanasijski.

ZDRAVLJE: Imaćete problem sa prstima na rukama i stopalima, to može buti neki oblik reume. Ribe moraju da vode računa u saobraćaju, posebno ako imaju oslabljen vid.

Za još saveta u vezi sa astrologijom i numerologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte... posetite YouTube kanal Astrolog Darka Cvetković.

Izvor: Lepa&Srećna