Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesečni horoskop

VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA OKTOBAR 2020: Strelac se vraća u ljubavnu prošlost, za Ribe su opasne brze odluke

Izvor: Shutterstock

Mesečni horoskop za oktobar 2020. godine: posao, ljubav, zdravlje!

Početkom meseca sačekuje nas Sunce u znaku Vage, Merkur u Škorpiji. Jupiter, retrogradni Pluton i Saturn su u znaku Jarca. U Ribama se nalaze retrogradni Neptun i Mesec, u Ovnu je retrogradni Mars. U znaku Bika je retrogradni Uran, a u znaku Lava – Venera.

Krećemo vrlo dramatično kroz oktobar – odmah prvog dana, to jest prve noći imamo pun Mesec u znaku Ovna – gde je pun Mesec tu je kulminacija, a gde je Ovan tu je akcija, inicijativa, ali i nervoze i srdžbe koliko ti duša hoće.

Pošto Mesec ide ka Marsu a i ka kvadratnom aspektu sa Jupiterom, retrogradnim Plutonom i Saturnom – tenzija se lako diže, a posle se možemo pokajati zbog izrečenih reči i postupaka.

2. oktobra Venera prelazi u znak Device. Pozicija planete ljubavi, novca i uživanja i nije sjajna u ovom znaku – suština je – truda mnogo a sitni rezultati. Dobra je za uslužne delatnosti i trgovinu, govori o potrebi da se više obrati pažnja na zdravlje i životne navike.

U ljubavi će doneti potrebu za razumom iznad osećanja, može doneti preterani kriticizam u partnerskim odnosima, ali sa druge strane – mnoge će emotivne veze postaviti na zdrave osnove.

4.  oktobra Pluton kreće direktnim hodom, kao poslednja planeta iz znaka Jarca nakon Jupitera polovinom septembra i Saturna krajem istog meseca. Snaga i moć polako počinju da nam se vraćaju.

14.  oktobra Merkur kreće retrogradno u znaku Škorpije. Opet? Pa opet, ali ako je za utehu – ovo je njegovo poslednje retrogradno kretanje u 2020. godini.

16.  oktobra imamo mlad Mesec u znaku Vage. Loša postavka Sunca i mladog Meseca prema Marsu i Saturnu govori o komplikovanim i teškim počecima, odnosima, saradnjama, dogovorima. Jaka napetost u svim segmentima.

22. oktobra Sunce prelazi u znak Škorpije i počinje vladavina ovog znaka.

28. oktobra se Merkur u retrogradnom hodu vraća u znak Vage a istog dana i Venera prelazi u ovaj znak. Odnosi i dogovori svake vrste ponovo dolaze u prvi plan.

31. oktobra nas opet čeka pun Mesec, ovog puta u znaku Bika.

Kratak rezime – oktobar 2020. godine ni malo nije lagan mesec.

 Mars u svom retrogradnom hodu će tokom celog perioda praviti kvadratne aspekte sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom.

Jeste da će taj uticaj biti blaži u drugom delu meseca, ali ne treba ga isključivati i smatrati da je prošao.

On generalno gledano, označava tešku borbu kroz ograničenja i blokade, koja može da se odrazi i na fizičkom i spoljnjem nivou, ali i na mentalnom, unutrašnjem. Dalje, tokom celog oktobra Merkur je što u direktnom hodu, što u stanici, što u svom retrogradnom kretanju – u opoziciji sa retrogradnim Uranom.

Ovo su otrovne reči, rasprave, sukobi, mentalna „pucanja“, problemi u saobraćaju, komunikaciji, sa mlađim članovima porodice. Dalje, ovo su problemi sa tehnikom i u dogovorima.

Dva puna Meseca – jedan u znaku Ovna i drugi u znaku Bika takođe govore o kulminaciji na mnogo nivoa koja je prisutna tokom ovog perioda.

Astro

Koračajte oprezno i sa strpljenjem kroz oktobar – koliko god hteli da požurimo, sada nam ta žurba na žalost ne donosi ništa. Mudrost, strpljenje i delovanje u pravom trenutku – mnogo.

OVAN

Ljubav

Kao što je odnos sa emotivnim partnerom na preispitivanju već neko vreme, tako u prvi plan izbija i vaš ljubavni status.

Saturn koji je krenuo direktno baš u polju statusa ima zadatak da "očisti" sve ono što je dotrajalo i da pokrene promene na koje se dugo čekalo. Tako će u oktobru biti mnogo preseka i odvajanja u partnerskim vezama, ali će isto tako biti i puno parova koji će se konačno odlučiti na početak zajedničkog života ili na ulazak u brak.

U svakom slučaju ovo je dosta nervozan mesec za parove a sukobi se mogu vrteti oko pitanja iz prošlosti, oko vernosti i kod onih u brakovima – oko novca i troškova.

Slobodni Ovnovi – često će Amorove strelice koje ispaljujete omašiti metu, pa u oktobru neće biti lako da se značajnije ostvarite na ljubavnom planu.

Postoji osoba koja je jako zainteresovana za vas, ali je vi ne primećujete ili ne doživljavate kao potencijalnog partnera.

Posao

Poslovni segment, ali i nadređene osobe izazivaće vam glavobolju tokom većeg dela meseca. Mnogo situacija koje su vam važne nećete moći da kontrolišete, a prilagođavanje vam baš i neće ići od ruke.

Druga dekada meseca je prilično stresna po vas i pokušajte da u njoj ne donosite brzinske i impulsivne odluke.

Na žalost, kod nekih će doći do preseka i prestanka rada – to je nešto što već izvesno vreme naslućujete, ali to ne znači da će vam zbog toga biti lakše. Finansije dosta komplikovano i naporno.

Zdravlje

Osetljivost zuba, grla, sinusa. Moguće češće meteoropatske reakcije, glavobolje. Manjak energije – potrebno vam je više odmora i kvalitetnija i redovnija ishrana.

BIK

Ljubav

Iako se verovatno po mnogim pitanjima tokom oktobra nećete složiti sa partnerom ili će vam trebati više pokušaja da ih rešite – ipak možete napraviti neke konkretnije i prave poteze i odluke bitne za vašu vezu.

Faktor nervoze i iznenađenja će svakako biti prisutan i oboje ćete morati da pronađete način da se prilagodite jedno drugom.

Takođe, povremeni problemi u komunikaciji jer će ponovo na dnevni red izaći pitanja za koja ste mislili da ste ih rešili.

Sve ovo može štetiti samo onim emotivnim partnerstvima koja su i inače na klimavim nogama, one veze koje su iole stabilne proći će kroz oktobar neoštećene.

Slobodni Bikovi – iako će Venera koja vlada vašim znakom prolaziti kroz polje ljubavi, uživanja i zabave – to ipak ne znači da ćete tokom oktobra lako pronaći pravog partnera za sebe.

Impulsivnost i strast mogu vas uvesti i u nestabilne, kratkotrajne priče. Takođe, neki od vas će se suočavati sa ljubavnom prošlošću.

Posao

Ulazite u oktobar kroz dosta komplikovane aspekte koji govore o problematičnoj i teškoj atmosferi i situaciji na poslu. Tenzija se može nastaviti i tokom ostatka meseca – i vi ćete provocirati druge, i oni preko puta vas će umeti da vas "ubodu" i izazovu rasprave i negativnu energiju.

Morate pokušati da budete prilagodljiviji da se sve ovo ne bi odrazilo na stabilnost vaših pozicija. Odnos sa nadređenima će vrlo često biti na ivici sukoba. Nešto mirnija situacija u drugom delu oktobra. Novac – traljavo.

Zdravlje

Vaš najveći neprijatelj tokom oktobra je stres koji vam može donositi probleme sa spavanjem, ali i sa stomačnim delom.

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije