Pripreme za vikend počinju već u petak, 11. decembra. Tada će Mesec preći u znak svog pada Škorpion i formiraće jaku opoziciju sa Uranom. Ovo je signal za mogući veliki stres koji se može manifestovati kroz neko razilaženje ili burnu svađu. Glavna tema bi bili odnosi, jer Vaga vlada odnosima. Moguće je da neko okonča važan odnos, ali to uopšte ne mora tako i da se manifestuje, već može da ukaže na osećaj povređenosti i potrebe za povlačenjem u sebe.

Svaki težak aspekt Meseca je izazov za našu dušu. Sve može da se odnosi na polje našeg eteričnog bića. Međutim, kada se naše unutrašnje vode previše zamute i uzburkaju to neminovno dovodi do materijalizacije tih negativnih uverenja. Zato je savet da svoje unutrašnje vode održavate čistim. To znači da na vreme prepoznate svaku negativnu emociju i putem jake afirmacije je transformišete u srećnu misao. Na taj način ne “nasedate” na teške aspekte koji su nam takođe neophodni, kako bi nas budili i naučili da transformišemo svoje misli i osećanja.

Na realnoj ravni petak je sjajan dan za akciju jer je Sunce u trigonu sa Marsom. Obe muške planete iz vatrenih znakova Strelac-Ovan bude veliki optimizam, jak sportski duh i neustrašivost. Umesto da se previše bavite svojim teškim emocijama, obujte patike i istrčite jedan krug kako biste se dobro resetovali i probudili svog unutrašnjeg šampiona. Odličan aspekt za započinjanje novog posla ili realizaciju postojećeg. Sjajan poslovni ili sportski dan za Strelčeve, Ovnove i Lavove.

Subota, 12. decembar je sjajan dan za duboko opuštanje, maštanje i uživanje.

Mesec će imati trigon sa Neptunom, sektil sa Plutonom i konjunkciju sa Venerom. Iako su obe ženske planete u lošem dostojanstvu to nam ništa ne smeta da uživamo u ljubavi i lepoti što je i smisao našeg života. Naglašene su emocije i duboki osećaj ljubavi prema partneru. Ovo je dan kada treba iz dubine duše da pošaljete nekome zahvalnost što je uvek pored vas i što vas voli. To je obično vaš partner, dete, roditelji ili dobar prijatelj. Ako nemate trenutno nikoga pored sebe setite se da ni tada niste sami. Kraj vas je uvek vaš anđeo čuvar. Mesec trigon Neptun u Ribama je sjajno vreme da osvestite to prisustvo svetlosne inteligencije u svom životu šaljući mu zahvalnost iz svog srca!

Neočekivane promene planova ili neki nenadani događaji u nedelju 13. decembra mogu staviti naše strpljenje na test. Međutim, ne zaboravite da nam to, takođe, može doneti i neke nove poglede na stvar, novi pristup, nova rešenja.

Ne zaboravite da je ovo dan uoči solarne eklipse i da je zato dobra ideja da se malo opustite, odmorite i "napunite baterije".

Prilagođeno sa: Profesionalna astrologija