Ribe u ovoj godini doživljavaju veliku promenu na psihološkom i duhovnom planu. Ovo je takođe godina u kojoj bi bio savet da vam fokus budu baš te stvari. Možete dobiti duboke uvide i promene koje naravite služiće vam i u narednim godinama. Saturn u 12. kući kojeg ćete imati u ovoj godini, može biti neprijatan jer ćete imati osećaj da imate manje slobodne volje i da više morate da se prilagođavate okolnostima.

 Jedino rešenje je sada naučiti da prihvatate okolnosti i promene koje dolaze, jer su neminovne. To će svakako ublažiti Jupiter u Vodoliji koji će takođe biti u vašem 12. polju. Doneće takođe da neki periodi godine u kojima možete biti izolovani, vam ipak i prijaju. Ovo je idealan period za početak psihoterapije i li neki drugi sličan rad na sebi. Sve što je potiskivano i što je skrivano dugi niz godina, sada će isplivavati ne bi li se pozabavili tim stvarima. Neke tajne možete saznati i otkriti nešto što će vam biti značajno za dalji život. Tragaćete za pronalaženjem duhovnog mira u ovoj godini i u tome apsolutno možete uspeti. Neki od vas će odlaziti na sveta mesta ili na daleka putovanja baš iz tog razloga.

Lunarna eklipsa 26. maja koja se dešava u znaku Strelca aktivira vaše polje karijere. Može se desiti destabilizacija na polju posla, posle koje ćete odlučiti da nađete novi posao. Ovo deluje u narednih par meseci i na isto ukazuje solarna eklipsa koja se takođe dešava u Strelcu 3. decembra.

10. juna solarna eklipsa u znaku Blizanaca donosi promene unutar porodice i donosi mnogima selidbu. Ovo je nešto što nećete planirati mnogo pre nego se desi. Nagle odluke donećete u periodu od 19. novembra kada lunarna eklipsa bude u znaku Bika. Inače kolebljivi, sada ćete okolnostima biti primorani da donesete odluke. Isto budite oprezni u vožnji u ovom momentu. Moguća je takođe kupovina kola u periodu posle eklipse.

ŠTA DONOSE NAJVAŽNIJI TRANZITI

Pluton u vašem polju prijateljstva, transformisće i ove godine način na koji se družitei uopšte funkcionisanje sa ljudima. Neptun na vašem podznaku i dalje će vas činiti hipersenzitivnim i maćete takođe izuzetnu intuiciji, a okolini možete biti prilično nejasni i neuhvatljivi.

Uran u 3. polju donosi nagle promene odluka u ovoj godini, tako da ćete se ponašati prilično nepredvidivo. Odnosi sa braćom, sestramai rodbinom, mogu biti pod tenzijom. Oprez u saobraćaju, naročito za pripadnike znaka rođene u drugoj dekadi. Mars u Biku će biti od 7. januara do 4. marta i može donositi probleme u saobraćaju, naročito naplaćivanje kazni. Ako imate brata ili sestru, sa njima sad odnos može biti posebno izazovan, naročito ako ste povezani i finansijama.

Od 5. marta do 23. aprila kada Mars bude u Blizancima, očekujte lošiju komunikaciju unutar porodice. Ako putujete sad sa porodicom, možete biti više neslaganja. Period u kojem vam se aktivira polje ljubavi, ali period i koji donosi napetost u odnosu sa partnerom je od 24. aprila do 11. juna. Strasti neće nedostajati, ali vas partner može konstantno provocirati.

Izazove na poslu očekujte sa tranzitom Marsa u Lavu od 12. juna do 29. jula. osobe sa kojima raditei li zaposleni biće sujetni i teško ćete uspevati da uspostavite balans. Partner može biti prilično kritičan prema vma kada Mars bude u Devici od 30. jula do 14. septembra. Ovo može dovesti i do prekida veze.

Od 15. septembra do 30. oktobra možete imati sa partnerom svađu oko finansija. Mars u Škorpionu od 31. oktobra do 13. decembra donosi napetost na putu ili izazove u inostranstvu. Od 14. decembra do kraja godine imaćete povećan obim posla i želju da se izborite za svoje mesto.

ŠTA RIBAMA DONOSE TRANZITI VENERE

Venera je do 8. januara u znaku Strelca ako ste tada na poslovnom putu on može proći vrlo uspešno. Od 9. januara do 1. februara Venera u Jarcu je dobar tranzit za vaše polje prijateljstva, pa ćete se nalaziti sad sa prijateljima sa kojima se dugo niste videli. Ti susreti će vam izuzetno prijati. Ulazak u tajnu vezu i iskušenja u ljubavi imaćete kada Venera bude u Vodoliji od 2. februara do 25. februara.

A fenomenalan period za ljubav očekuje vas od 26. februara do 21. marta sa tranzitom Venere kroz znak Riba. Biće više romantike i emocija u vašem životu, slobodni će se zaljubiti a zauzete Ribe imati divan odnos sa partnerom. Od 22. marta do 14. aprila Venera u Ovnu donosi vam mogućnost povećanja prihoda i odlične zarade. Povoljan period za kraći put, kao i stabilniji period za odnos sa rodbinomi maćete od 15. aprila do 9. maja.

Venera u Blizancima od 10. maja do 2. juna je povoljan tranzit za odnose u porodici. Odlično za komunikaciju, pa sve o čemu niste razgovarali, sada ćete imati priliku. Povoljno je i za kupovinu ili prodaju nekretnina. Ulazak u novu vezu ili zbližavanje sa postojećim partnerom očekujte kad Venera bude u Raku od 3. juna do 27. juna. Odličan period za posao i dobru saradnju imate od 28. juna do 22. jula. U ovom periodu ceniće se vaše organizacione sposobnosti.

Venera u Devici od 23. jula do 16. avgusta je povoljan period za vaš emotivni život. Sada ćete više uživati u svakodnevici i običnim stvarima koje radite zajedno sa partnerom. Slobodni ulaze u vezu sa osobom koju upoznaju preko posla. Od 17. avgusta do 10. septebmra Venera u Vagi je povoljna za ulaganje novca ili podizanje kredita.

Posebno dobar savet vezano za finansije sada možete dobiti od partnera.  Sjajan momenat za odlazak na put je kada Venera bude u Škorpionu od 11. septembra do 7. oktobra. Uspeh na poslu, dobru saradnju sa strancima ili odlazak na poslovni put imaćete od 8. oktobra do 5. novembra kada Venera bude u Strelcu.

ŠTA RIBAMA DONOSI RETROGRADNI MERKUR

Retrogradni Merkur u Vodoliji od 31. januara do 21. februara doneće vam period u kojem možete saznati nešto što se dugo skrivalo od vas. Ovo je momenat u kojem se otkrivaju tajne. Nije period povoljan za odluke, jer ćete se vrlo lako pokolebati.

Od 30. maja do 22. juna retrogradni Merkur u Blizancima je u vašem polju porodice, pa tada može biti više nesporazuma. Izbegavajte kupovinu ili prodaju nekretnina u ovom periodu. Nepovoljno za ulaganje novca, kao i podizanje kredita je kada retrogradni Merkur bude u Vagi od 29. septembra do 18. oktobra.

GODIŠNJI HOROSKOP ZA LJUBAV U 2021. GODINI

U ovoj godini ne mora biti velikih promena na emotivnom planu. Situacija će biti prilično mirna. Imaćete osećaj da treba da se prilagođavate partneru više nego inače. Partneru će se dešavati veoma važne stvari i promene na polju posla, pa će biti fokusiran na to više. Ukoliko postoje neke tajne između vas, ovo je godina u kojo jse one mogu otkriti.

Imaćete potrebu u nekim periodima da se povučete i izolujete, što se na kraju može ispostaviti kao dobro za vaš odnos. Periodi retrogradnog Merkura mogu biti izazovni, s obzirom na to da on vlada vašim poljem odnosa. Tada možete doneti pogrešne odluke. Pa ukoliko tada prekinete vezu, očekujte posle toga pomirenje. Takođe, odnosi započeti tada neće trajati. Oprezno u odnosu i od 30. jula do 14. septembra kada partner može biti posebno kritičan i kada može doći i do prekida veze. Najlepši periodi u godini za ljubav su od 26. februara do 21. marta, od 3. juna do 27. juna i od 23. jula do 16. avgusta.

GODIŠNJI HOROSKOP ZA POSAO U 2021. GODINI

Jupiter, vaš vladar polja posla, je promeni znaki vama omogućava značajan napredak. Bićete zadovoljniji poslom u ovoj godini nego u prethodnoj. Možete da očekujete napredovanje ili početak novog posla. Te odluke će se dešavati naglo. Nove okolnosti će zahtevati prilagođavanje, jer ipak Saturn i Jupiter iz vašeg 12. polja eluju opozicijom na 6. polje, polje posla. Izazovni periodi za posao su od 15. do 19. januara, od od 12. juna do 29. jula i od 14. decembra do kraja godine.

Posebno povoljan momenat je od 28. oktobra do 5. novembra. Priliku za značano veću zaradu očekujte kada Jupiter bude u vašem znaku od 14. maja do 28. jula. ovo su srećne okolnosti koje treba da iskoristite. Svaka povezanost sa inostranstvom sada može biti isplativa.

GODIŠNJI HOROSKOP ZA ZDRAVLJE U 2021. GODINI

U ovoj godini obratite više pažnje na psihičko zdravlje, kao i sve tegobe koje mogu biti psihosomatske. Sklonost ka tome se još više povećava u ovoj godini. Pronalaženje mira sada će biti izuzetno korisno za vaše zdravlje. Od 12. juna do 29. jula posebno obratite pažnju na kičmu i na kardiovaskularni sistem. Odmor, više izolacije će vam u ovoj godini prijati. Pojačava se sklonost ka depresiji u ovoj godini, pa ko već ima takvih problema nek posebno obrati pažnju.

Iskorsitite ovu godinu da se suočite sa svim što je potiskivano i ostavljano po strani. Rešavanjem tih stvari, možete pronaći mir koji će vam sad biti preko potreban. Istražujte sebe i posvetite se svojoj unutrašnjosti. Takođe iskoristite srećne okolnosti koje će doneti Jupiter u vašem znaku od 14. maja do 28. jula. Odlazak na putovanja i to na udaljena mesta i ostrva će vam posebno prijati u ovoj godini! Tamo možete pronaći osećaj za kojim tragate.

Astrolog: Nevena Cvetković