Čim se čuje reč "retrogradni", to je mnogima znak za paniku i crne misli, a astrolozi kažu da je dovoljno samo da se dobro pripremimo. Počeo je retrogradni Mars i to 30. oktobra, a time su direktno ugroženi samopouzdanje i optimizam.

Mars utiče na naše ambicije, seksualni život i pravac energije. Kad je u direktnom hodu, umemo da budemo asertivni pa i agresivni. Kad je retrogradan, postajemo nesigurni i počinjemo da sumnjamo u sebe.

Ipak, astrolozi kažu i da svaka retrogradna planeta daje mogućnost da neko vreme iskoristimo kako bismo bolje upoznali sebe. Tako je i sa Marsom. On nam pruža uvid u to šta nas uzbuđuje, ali i kad i gde najviše gubimo samopouzdanje.

citrin.jpg
Shutterstock  

Poznavaoci kristala kažu da najbolju zaštitu od retrogradnog Marsa daje citrin, kristal koji podiže motivaciju i podstiče optimizam. On transformiše negativnu energiju u pozitivnu, daje nam priliku da uvek vidimo i onu dugu koja dolazi posle kiše.

Posebno je od koristi ako se citrin nosi kao privezak. Kažu da otpušta duboko ukorenjene strahove i podstiče osobu da se bori za ono što želi. Zahvaljujući citrinu, može se pojačati vera u sebe i svoje prirodne sposobnosti.

Od kristala koji pomažu tokom retrogradnog Marsa, poznavaoci navode još i crveni jaspis, Sunčev kamen i karneol.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE

Tekst: Lepa&Srećna