Nije lako prihvatiti da nam vreme prolazi. Malo je onih koje će ostati ravnodušni kada jednog jutra, gledajući se u ogledalo, primete prve sede vlasi ili bore kojih ranije nije bilo. Jedni će to shvatiti kao dar života i povezati sa iskustvom i mudrošću, a drugi kao potpunu tragediju. Horoskop, prema mišljenju astrologa, određuje brojne naše osobine, pa i tu kako prihvatamo starenje. Dva znaka prolaznost doživljavaju najteže i sve čine kako bi sa lica obrisali tragove vremena.

Strelčevi

Večita deca koja do kraja života vole da iskuse uzbuđenje od nepoznatog. Putovanja, sportovi, izlasci i druženja su njihova svakodnevica, a starenje za njih prava tabu tema. Oni su uvek u potrazi za jakim pokretačkim emocijama, zato i ne mogu da prihvate miran tempo života. Njihov patološki strah je da će se mladost završiti, odnosno mogućnost da uživaju u iskustvima koja još nisu imali. StrelčevI cene slobodu i ne tolerišu obaveze. A kada shvate da se starost približava, počinju da razmišljaju o budućnosti. Ako nisu uspeli da ostvare svoje životne snove mogu da zapadnu u depresiju, ili još jače da tragaju napred za novim uzbuđenjima.

Vodolije

Vodolije spadaju u znake zodijaka koji se najviše plaše starenja, jer imaju jaku potrebu za avanturom. Pomisao na protekle godine jako plaši Vodolije, jer u svojim glavama imaju hiljade projekata, kojih je svakim danom sve više. Najjači strah za Vodolije je žal što nisu stigli da nešto urade. Oni razmišljaju o problemima u budućnosti i prestaju da žive u sadašnjem trenutku.

Tekst: Lepa&Srećna