U junu će mnogi horoskopski znaci moći da odahnu, najavljuju astrolozi, jer konačno prolazi retrogradni Merkur. Vladavina Blizanaca traje sve do 21. juna i donosi nam mnogo pozitivne energije. Ne treba da vas čudi ako se osećate ipak malo neodlučno, jer je to karakteristika ovog sazvežđa.

I dok za većinu znakova ovaj mesec prolazi bez prevelikih tegoba, tri znaka će ipak biti pritisnuta tegobama. Tome malo doprinosi i retrogradni Saturn, obično vesnik sreće, ali faktor sumnji, nagađanja i nesigurnosti.

BIK

Jun mesec počinje divnim vestima, ali se pretvara u pravi pakao preispitivanja i sumnje u sebe. Na ljubavnom planu sve, naizgled, lepo teče, ali vi stalno osećate kao da u toj vezi ne dajete dovoljno. Niste čak sigurni ni u svoje profesionalne poteze, kao da se pitate zašto ne dolazi uspeh koji ste očekivali. Setite se da je ovo samo prolazna faza i ne dozvolite sebi da padate u ponor negativnih misli.

LAV

Čim prođe retrogradni Merkur, otvara vam se novi horizont i možete da počnete da planirate velike stvari. Tome doprinosi i nalet energije, koji će ipak izazvati i frustracije, jer vam se čini da je ne koristite na pravi način. Često ćete doživljavati prepreke na putu ostvarenja ciljeva. Taj sled neprilika počinje sa ulaskom retrogradnog Saturna u Vodoliju i trajaće sve do pred kraj oktobra. Najbolji izlaz je da odaberete samo najvažnije ciljeve i usmerite se ka njima.

Devica

Jun vam donosi osvetu karme, negde ste nešto nepromišljeno pričali. Sada će se to okrenuti protiv vas. Shvatite ove neprilike kao školu života, time dobijate važnu lekciju. Neće svi shvatiti vaš humor, neće podrazumevati da ste dobronamerni. Ubuduće morate da vodite više računa o tome šta govorite.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE

Izvor: Lepa&Srećna