Mnogi vole prostor da uređuju prema Feng šui pravilima, a ti saveti mogu biti veoma korisni i doprineti da se energija oslobodi. Feng šui stručnjaci smatraju da ova pravila unose sreću i radost u dom, ali takođe mogu da utiču na brojne aspekte života.

Na primer oni mogu da privuku muškarca vama, ali i da ga odvuku drugoj ženi. Pored toga prostorije sređene prema Feng šuiju mogu da utiču na partnerske i porodične odnose. Tako su došli do zaključka da boja novčanika može da utiče na to da li novac privlačimo ili odbijamo.

Jednu boju su izdvojili kao posebno dobru, a to je zelena. Prema Feng šuiju zeleni novčanik povećava dohodak i treba ga nositi što češće. Posebno je dobar za preduzetnike, kako bi lakše poslovali i imali što veći poslovni prihod.

Zelena boja je odlična, ali crvena nikako nije. Prema ovim pravilima u novčanik ove boje koliko god novca da uđe, brzo i izađe - tačnije brzo se potroši.

Jedno od Feng šui pravila koje važi za sve novčanike jeste da budu uredni, da novac bude lepo raspoređen i da sve što je suvišno izbacite, kako bi u njega "moglo da uđe" još novčanica.

Izvor: Lepa&Srećna