U naredna tri meseca možete da očekujete samo lepe stvari. Ako ste pratili osnove astrologije, čuli ste za strašni izraz „retrogradno“. Retrogradni Merkur su najčešći, jer se dešavaju nekoliko puta godišnje. Međutim, suprotno popularnom verovanju, retrogradnost ne znači da je smak sveta ili da imate izgovor da budete ludi ili haotični.

Planetarne retrogradnosti su optičke iluzije sa našeg stanovišta na Zemlji, ali imaju veoma stvarne efekte na naš svakodnevni život. Koji god principi kojima planeta vlada, na kraju će biti pregledani i ponovo procenjeni; takođe imamo tendenciju da vidimo kašnjenja i stagnaciju oko tih tema. Situacije i ljudi iz prošlosti često se vraćaju i tokom retrogradnosti.

Pokrenite se

Kada se dešavaju retrogradnosti, neizbežno imamo sporiji tempo života. Međutim, čim prođe treći februar, vraćamo se na pravi put i ubrzavamo! Merkur, planeta komunikacije i uma, brzo će ubrzati - a to znači da će i naši životi ubrzati tempo. Venera, planeta veza, takođe će "uzeti espreso" i ponovo se vratiti u život. To znači da će sva kašnjenja, stagnacija i štucanje koje ste iskusili od početka decembra početi da nestaju iz vida.

Zaradite novac

Iskoristite vreme koje je pred nama da se fokusirate na svoje finansije, poslovne planove i ciljeve u karijeri. Moći ćete da okrećete uputstva i da budete sigurniji na putu napred. Sve finansijske odluke, investicije i kupovine biće donete na čvršćoj osnovi — ali, kao i uvek, obavezno se savetujte sa finansijskim konsultantom ako prethodno nemate iskustva u njihovom donošenju.

Otvorite svoje srce za ljubav

Sa Venerom i Marsom u naše živote stiže ljubav. Ako ste se nadali da će se taj bivši vratiti, izvinite: taj brod je verovatno otplovio i moraćete da sačekate još jednu značajnu retrogradnost da biste otvorili prozor da oživite taj odnos. U budućnosti, zvezde favorizuju napredak u trenutnim vezama, kao i nove veze. Dakle, ako ste slobodni, nalazite se u jednom od najomiljenijih perioda u godini da upoznate nekog sjajnog i posmatrate kako vaša zajednička privlačnost raste. Pravljenje dugoročnih planova posebno je povoljno za obećanja, useljenje, veridbu ili čak venčanje.

Pročitajte koji su to idealni ljubavni parovi prema astorlogiji. 

Tekst: Lepa&Srećna