Sastojci:
- praziluk
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- 1 l buojona od povrća
- kašika zrna senfa
- 250 g kisele pavlake
- 2 kašike jačeg senfa
- kašika slabijeg senfa
- kašika slatkog senfa
- so
- 2 kašičice šećera
Priprema:
Praziluk očistite, operite, osušite i isecite na tanke kolutove. Nekoliko ostavite na stranu za garniranje. Zagrejte puter u šerpi i izdinstajte praziluk. Pospite preko brašnom, pa prelijte bujonom. Supu pustite da provri i oko 10 minuta dalje kuvajte na tihoj vatri. Zrna senfa 10 minuta kuvajte u 100 ml ključale vode, pa ih ocedite. Kiselu pavlaku kao i sve vrste senfa umešajte u čorbu. Pikantno začinite solju i šećerom. Čorbu od senfa sipajte u duboke tanjire, pa je ukrasite zrnima bibera, preostalim prazilukom i, po želji, svežim začinskim biljem.
Izvor: Lisa lepa & srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka