Gošća naše zanimljive i edukativne akcijeLekoviti razgovori ovoga puta biće dr. sci Veroslava Stanković, dijetolog, učitelj reiki i silver reiki metode, teta i regreso terapeut i terapeut rekonektivnog isceljenja, koja će odgovarati na vaša pitanja.

Ovaj oblik alternativne terapije poslednjih godina postaje sve popularniji, jer povećava otpornost i vitalnost, podmlađuje telo i produžava životni vek.

– Važno je najpre razumeti kako reiki funkcioniše. Čovečje telo ima energetsko polje, koje može biti blokirano ili narušeno, što dovodi do telesnog ili duševnog disbalansa. Reiki usmerava energiju da bi se otklonile ove blokade i obnovila ravnoteža, čime oslobađa telo od bolesti odnosno sprečava ili leči bolest. Takođe, pomaže emotivni, umni i duhovni razvoj, čime blagotvorno utiče na zdravlje u širem smislu. Preventivno i lekovito dejstvo reikija može se svesti na dva jednostavna principa: čišćenje meridijana i uravnoteženje čakri da bi se postigao skladan protok energije.

Reiki blagotvorno deluje na različite elemente čovečjeg organizma, a svi korisni efekti mogu se svrstati u četiri grupe: opšti, fiziološki, psihološki i biohemijski – objašnjava dr. sci Veroslava Stanković.

Opšti efekti reiki metode obuhvataju: jačanje imuniteta, povećanje vitalnosti organizma, podmlađivanje, produženje životnog veka, poboljšanje koncentracije i pamćenja, osetan priliv optimizma, kao i privlaćenje pozitivnih prilika i uspeha na poslovnom i privatnom planu.

Lekoviti razgovori 2_
Foto: Shutterstock 

Fiziološki efekti su: snižavanje srčanog pulsa, usporavanje ritma disanja, normalizacija krvnog pritiska, poboljšanje kardiovaskularnih, respiratornih i gastrointestinalnih funkcija, i normalizacija spavanja i telesne težine. Psihološki efekti se odnose na: bolju koordinacju pokreta, lepše raspoloženje, zadovoljstvo samim sobom i okolinom, veću kreativnost i sl.

Biohemijski efekti su: opadanje nivoa glukoze i LDL holesterola u krvi, povećanje nivoa HDL holesterola i hemoglobina i uravnotežavanje količine belih krvnih zrnaca.

– Bolest nastaje kada energetsku ravnotežu poremete bakterije, virusi, otrovi ili psihosomatski poremećaji. Bakterije i virusi normalno postoje u čovečjem telu, neke bakterije su čak i korisne, ali ako se ravnoteža poremeti, ispoljava se njihovo štetno dejstvo. Toksini iz različitih izvora (hrana, piće, voda, vazduh), koji stalno prolaze kroz organizam i u njemu se neutrališu, u trenutku disbalansa mogu ispoljiti štetno dejstvo. Najnoviji i najpotentniji štetan agens danas je stres, koji dovodi do najtežih poremećaja i bolesti ako ne znamo da primenimo odbrambene mehanizme. Imunosistem je odgovoran za zaštitu tela od štetnih patogena poput virusa i bakterija. Kada pravilno funkcioniše, može ih identifikovati i eliminisati pre nego što izazovu bolest. Međutim, kada je oslabljen, telu postaje teže da se bori protiv bolesti – naglašava naša gošća.

Lekoviti razgovori Veroslava Stankovic
Foto: Privatna arhiva Veroslava Stanković

Kako nam reiki može pomoći u jačanju imunosistema i na koji način podstiče prirodne procese isceljenja tela, samo su neka pitanja o kojima ćemo razgovarati s našom gošćom dr. sci Veroslavom Stanković.

Za sve nedoumice u vezi s jačanjem imuniteta, za koje vam treba savet ili konsultacija, naša gošća biće vam na raspolaganju 30. maja od 12 do 13 sati putem telefona 011/442-03-07.