Kompanija Medtronik, vodeći svetski inovator u oblasti medicinskih tehnologija, sa više od 90.000 ljudi u 150 zemalja, učestvovala je na 18. konferenciji “FUTURE IS NOW” koja je okupila lidere razvojnih procesa u oblasti digitalne medicine iz regiona i Evrope. Na konferenciji koja je održana u Beogradu, kompanija Medtronic predstavila je najnovije tehnologije i inovacije u oblasti lečenja dijabetesa.

Kompanija Medtronic pruža rešenja kojima se leči više od 70 zdravstvenih stanja, od Parkinsonove bolesti do dijabetesa. O najnovijim tehnološkim inovacijama i stručnim saznanjima o terapiji dijabetesa, govorio je Hrvoje Šoprek marketing menadžer kompanije Medtronic za terapiju dijabetesa.

“Već od početka 2000-ih godina, insulinske pumpe su dostupne i u Srbiji. U prethodne dve godine, najnoviju tehnologiju - sistem napredne zatvorene petlje u kontroli dijabetesa koristi 60.000 pacijenata širom Evrope, koja je ovo tržište došla čak i pre Američkog. Nova tehnologija omogućava pacijentu olakšanu kontrolu nad dijabetesom, ali to ne znači da pacijent više ne mora brinuti o svom zdravlju. Naprotiv, pacijent i dalje aktivno upravlja sistemom, jer mu je pružena podrška koja olakšava ovu brigu”, objasnio je Šoprek.

01.jpg
Medtronic 

Medtronik je kompanija koja je u Srbiji prisutna u ovoj oblasti već 25 godina. Sprovodimo svoje ciljeve usmeravajući ih ka unapređenju zdravstvenog sistema u svakoj zemlji, čime negujemo važnu kulturu na globalnom nivou koja nas povezuje, a to je znanje. Kroz edukaciju, insistiramo na tome da stručna i opšta javnost bude upoznata sa savremenom tehnologijom i njenim prednostima. Radimo na tome da globalno iskustvo prenesemo i podelimo sa lekarima i pacijentima u Srbiji putem različitih formata poput vebinara, sastanaka i radionica, kako bismo bili u toku sa razvojem i terapijom dijabetesa. Posebno ističemo važnost edukacije, jer znamo da ona može unaprediti poverenje i veru u novu tehnologiju. Naša misija je da svim pacijentima obezbedimo najsavremeniju terapiju lečenja, prateći svetske standarde i da idemo u korak sa svim inovacijama na polju inovativne medicinske tehnologije, koje su dostupne na svetskim tržištima”, istakao je Dejan Šljivić direktor predstavništva kompanije Medtronik u Srbiji.


Na održanoj konferenciji digitalne medicine FUTURE IS NOW koja je vodeće mesto razmene informacija u digitalizaciji medicine na području centralne Evrope, predstavljeni su važni razvojni tehnološki trendovi i inovacije, koji pozitivno utiču na poboljšanje kvaliteta ljudskih života.