Stručnjaci tvrde da sve što žena oseća i preživljava u trudnoći, njena beba prima kao informaciju. To znači da ako je buduća majka doživela loše iskustvo, bila emotivno ili fizički zlostavljana, naročito u prvom tromesečju, kod novorođenčeta se mogu razviti osećanja poput potištenosti, straha, odbačenosti, koja se kasnije u toku života mogu pretvoriti u negativna uverenja.

Lekoviti_ shutterstock.jpg
Shutterstock  

U odraslom dobu to se može ispoljiti u vidu različitih emotivnih, psihičkih ili čak fizičkih problema poput anksioznosti, depresiije, paničnih napada ili opsesivno-kompulsivnog poremećaja, a mogu se razviti i različite autoimune bolesti i kožna oboljenja. Sve to ima uticaja i na način na koji ta osoba doživljava samu sebe odnosno da li ima lepu ili lošu sliku o sebi.

Mada traume koje je doživela trudnica utiču na fetus i prate ga celog života, postoji način da ih se odrasla osoba zauvek oslobodi. Kako možemo promeniti prošlost, na koji način se reprogramira matrica i menjaju negativni stavovi, samo su neka pitanja na koja možete dobiti detaljnije odgovore.

Lekoviti Sanja Ivanovic_ foto Sanja Korać.jpg
Sanja Korać 

Za sve nedoumice iz oblasti energetske psihologije za koje vam treba savet ili konsultacija, naša gošća Sanja Ivanović biće vam na raspolaganju 29. septembra od 12 do 13 sati putem telefona 011 442 03 07.