Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OD NE STIŽEM NIŠTA, DO JA SAM NAJVAŽNIJA: Kad sve padne u drugi plan i postane važno samo jedno

Pomozite i sebi i drugima kojima je to preko potrebno - uz proizvode sa ružičastom vrpcom kompanije Avon.

 Avon_BCAM_od KUPUJEM SEBI_SRB Izvor: Promo

U savremenom načinu života sve su ređi slobodni trenuci koje možemo da posvetimo sebi. Trčimo da odvedemo decu do škole ili vrtića, da skuvamo ručak, pa onda "pun gas" na posao.

Osim svakodnevnih obaveza koje moramo da obavimo, svaki momenat koji možemo da ugrabimo koristimo za druženje s prijateljima - u današnje vreme makar i telefonski ili preko neke aplikacije - da odemo do frizera, kozmetičara.

Za ono najvažnije, zdravlje, obično ne ostaje vremena ili mislimo da ga imamo dovoljno na raspolaganju, pa ne žurimo da se posvetimo sebi na ovaj najbitniji način. Priče ljudi koji se bore s nekom teškom bolešću pročitamo onako, usputno, dok smo u trci sa svojim životom, i pomislimo: "Hvala bogu kad je ovo daleko od mene". Ipak, statistika je neumoljiva - s rakom dojke bori svaka četvrta žena koja boluje od maligniteta u Srbiji.

Isto tako, u trenutku kada stručnjaci poručuju da je rak dojke izlečiv u preko 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vreme, čak 1600 žena godišnje izgubi bitku sa ovim opakim malignim oboljenjem. Prvi korak u sprečavanju ovakvih ishoda je prevencija, pre svega samopregled dojki. Upoznajte svoje telo, redovno pregledajte ne samo dojke već i pazušne jame. Uočite na vreme promene na bradavicama i koži dojke, redovno odlazite na kliničke preglede. Podstičite i svoje majke, ćerke, prijateljice da to isto učine.

Kada primetite bilo kakvu promenu, ne odlažite posetu lekaru. Nemojte nipošto dozvoliti sebi da vas neodređeni strah spreči da uradite najvažnije za svoje zdravlje. Rana dijagnostika je pravi put ka izlečenju.

Krajnje je vreme da zastanemo i pomognemo prvenstveno sebi, a onda i drugima kojima je to preko potrebno. Uz zdrav način života, važno je da se i čitava zajednica poveže u borbi za smanjenje smrtnosti od raka dojke.

Ako ne znate na koji način to možete da učinite - evo predloga! Pored proizvoda za lepotu i negu, u ponudi kompanije Avon uvek je moguće pronaći neki od specijalnih proizvoda sa ružičastom vrpcom. Celokupan bruto profit od prodaje ovih posebnih proizvoda izdvaja se za fond Akcije za borbu protiv raka dojke, a zatim usmerava na donacije, edukativne kampanje i programe. Avon je učestvovao u kupovini prvog digitalnog mamografa, obezbedio kupovinu opreme za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije i omogućio kliničke preglede za više hiljada žena. Učestvujte i vi u akcijama sa ružičastom vrpcom!

Obratite se svojoj Avon Dami i pomozite nečijoj mami, sestri ili prijateljici.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije