Sva zelena salata u Americi tipa "romano" proglašena je u Americi nebezbednom za ishranu, piše Lepa & Srećna.

Od pre dva dana, prema upozorenjima Centra za kontrolu bolesti i prevenciju, potrošači su upozoreni da je izbila zaraza koja se povezuje sa ovom vrstom salate.

Za sada nije poznato koji proizvođač je u pitanju, mada se ističe da su glavni snabdevači iz Kalifornije. Mnogi su uznemireni jer je ovakva zabrana veoma široka i traži se više informacija. Inače, zelena salata tipa "romano" prepoznaje se po tome što ne formira glavicu i nešto je mekša u poređenju sa poznatom "kristalkom". Njeni listovi su izduženi i ovalnog oblika. 

Infekcija koja je u drugoj polovini novembra 2018. godine izbila u Americi izazvana je bakterijom ešerihijom koli koja izaziva proliv, mučninu, povraćanje i opštu malaksalost. Posledice su gubitak velike količine vode, dehidratacija i demineralizacija organizma. Komplikacije mogu biti brojne a i veoma teške.

PROČITAJTE JOŠ:

AKO OVO VIDITE NA PRSTU, PRETI VAM SMRTONOSNA BOLEST PLUĆA: odmah pogledate u svoje prste

ZVANIČNO NAJZDRAVIJA BILJKA NA SVETU: kurkuma štiti jetru i krvne sudove

ŠTA TREBA DA DORUČKUJETE, RUČATE I VEČERATE AKO IMATE VISOK ŠEĆER: ova hrana može da vam spasi život

KAŠIČICA OVOG ZAČINA BRIŠE CELULIT SA BUTINA: ovo sipajte u jelo i salo će početi da se topi

Umesto da kupujete skupe, neefikasne i štetne tablete za mršavljenje ili plaćate tretmane protiv celulita, probajte da se rešite masnih naslaga pomoću jednog čudotvornog začina, piše Lepa & srećna.

Indijski začin koji ima neverovatna lekovita dejstva, savršeno je oružje u borbi protiv viška kilograma, a reč je moćnoj kurkumi. Istraživanja dokazuju da kurkuma pomaže da smršamo i sprečava nastajanje masnih ćelija. Takođe, ovaj začin pretvara bele masti u smeđe i tako sprečava stvaranje masnih naslaga i pomaže da masti iz hrane daju energiju, a ne da se talože u telu. 

Preporučuje se da svakog dana koristite 1 do 3 grama kurkume, a stručnjaci ističu da je najbolje svakog dana razmutiti kašičicu kurkume u čaši mlake vode kako bi imala što boli efekat na mršavljenje. Takođe, mnogi su probali da se reše celulita pomoću ovog super začina, pa pre spavanja stavite kašičicu kurkume u čašu toplog mleka i očekujte fantastične rezultate. Bez obzira na to koliko je kurkuma moćna, neophodno je da regulišete ishranu i vežbate ako želite da smršate, a začin će pomoći da rezultati budu brže vidljivi.