Simptomi koji ukazuju na karcinom su neobične promene u funkcionisanju organizma, ali problem je što ih mnogi ljudi povezuju sa  nekim bezazlenim stanjima i ignorišu, piše Lepa & srećna.

Postoji više od 200 tipova karcinoma i svaki ima određene simptome. Mi vam otkrivamo 9 simptoma koji se najčešće javljaju kada u telu počnu da se razvijaju maligne ćelije. Prvi simptom je naglo gubljenje kilograma iako niste na dijeti, nadimanje stomaka koje traje po nekoliko nedelja, naročito kod žena, krv u urinu i otežano gutanje hrane.

Takođe, iznenadan gubitak apetita može biti znak za uzbunu, promuklost ili mutiran glas, ostajete bez daha čak iako niste fizički aktivni i ako rane ne zarastaju posle nekoliko nedelja. Bol je signal koje telo šalje kada u organizmu ne funkcioniše sve kako treba, zato je važno da ukoliko osetite bol u bilo kojem delu tela koji ne prolazi duže vremena, odmah odete kod lekara.

PROČITAJTE JOŠ:

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA VISOK HOLESTEROL

U SRBIJI VOLE DA GA JEDU, A NE ZNAJU DA ŠTITI TELO OD KANCERA

ZAMENITE SAMO 1 STVAR U ISHRANI I SMRŠAĆETE NEVEROVATNOM BRZINOM

KOJE BOLESTI NAPADAJU TELO AKO IMATE SALO NA STOMAKU: veliki rizik za one koji se uvek goje u struku

Taloženje masnih naslaga u predelu struka i stomaka opasnije je nego gojenje u drugim delovima tela, a evo na koje bolesti sluti, piše Lepa & srećna.

Ako se uvek gojite u stomaku ili struku, stručnjaci ističu da je to abnormalno taloženje masti i da vas telo upozorava na bolest. Ovakav tip gojenja mnogo je rizičniji od, na primer, masnih naslaga u predelu kukova ili drugih delova tela. Taloženje masti na stomaku povećava rizik od insulinske rezistencije, dijabetesa tipa 2, visokog krvnog pritiska i nekih vrsta karcinoma

Lekari ističu da treba izmeriti struk metrom, pa muškarci koji imaju više od 94 cm u struku treba hitno da smršaju, a žene sa većim obimom struka od 88 cm treba što pre da idu na dijetu. Nutricionisti ističu da ćete skinuti salo sa stomaka i struka ako izbegavate rafinisani šećer u kombinaciji sa ugljenim hidratima (hleb, keks, slatkiši, torte i kolači).  Stručnjaci savetuju da započnete dan sa zdravim protenima (kaša ili smuti sa orašastim plodovima, poširana jaja), kao i da zdrave proteine jedete za užinu.

PROČITAJTE JOŠ:

KADA OVO SAZNATE, JEŠĆETE BELI LUK SVAKI DAN

KAŠIČICA OVOG ZAČINA BRIŠE CELULIT SA BUTINA

OVA ŽENA IZGUBILA JE 40 KG, A OVA DIJETA ĆE VAS ODUŠEVITI