Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO SE BUDITE SA ZNOJEM NA LICU, HITNO KOD LEKARA: evo na koju bolest ukazuje često znojenje

Niko nije ni slutio da pojačano znojenje ukazuje na ova opasna stanja.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pojačano znojenje tokom vrućina ili fizičkog rada je normalan proces, ali ako se ovo stranje javlja i bez obavljanja aktivnosti, onda hitno treba da uradite analize kod lekara, piše Lepa & srećna.

Istraživanja dokazuju da se pojačano znojenje često javlja kod osoba koja boluju od dijabetesa tipa 2 i uzimaju insulin. Međutim, stručnjaci ističu da se znojenje pojačava i kada nivo šećera u krvi značajno opadne (hipoglikemija). Takođe, ako se pored znojenje javlja osećaj gladi, suva usta i srce ubrzano i jako kuca, onda je moguće da patite od niskog šećera u krvi. Hipoglikemija se ispoljava i tokom spavanja, na primer, ako se budite tokom noći zbog glavobolja, umorni ste i kada se probudite uvek ste znojavi.

Pojačano znojenje može da ukazuje i na još neka opasna stanja, kao što su probemi sa nervnim sistemom, srčani udar, određeni tipovi karcinoma, opasne infekcije i anksioznost. Ako se često budite mokri od znoja ili se pojačano znojite, čak i kada nije toplo vreme, onda obavezno idite kod lekara kako biste znali da li postoji rizik od neke bolesti.

PROČITAJTE JOŠ:

U SRBIJI VOLE DA GA JEDU, A NE ZNAJU DA ŠTITI TELO OD KANCERA

6 SUPER TRIKOVA ZA BRZO I LAKO MRŠAVLJENJE

AKO PIJETE ANTIBIOTIKE, OVO BI TREBALO DA ZNATE

  Izvor:

SMRTONOSNO! OVO SU SIMPTOMI ZA EKSTREMNI VISOK PRITISAK: ako ovo osećate, odmah pozovite hitnu pomoć

Visok krvni pritisak je opasan za organizam, ali ekstremni visok krvni pritisak dovodi do iznenadne i brze smrti, piše Lepa & srećna.

Ekstremno visok krvni pritisak ugrožava zdravlje organa i može da zaustavi rad srca. Ako imate blago povišen krvni pritisak, najčešće nećete osećati simptome, ali ako patite od ekstremne hipertenzije, osetićete sledeće: jaku glavobolju, bol u grudima, vrtoglavicu i mučninu, a može doći i do curenja krvi iz nosa.

Ekstremno visok pritisak uzrokuje zastoj srca i srčani udar, ali uz određene promene u načinu ishrane, životnim navikama i adekvatnu terapiju, ova bolest može da se drži pod kontrolom. Stručnjaci ističu da osobe starije od 40 godina treba da proveravaju krvni pritisak najmanje jednom u 5 godina kako bi se na vreme otkrila opasnost od ekstremne hipertenzije

PROČITAJTE JOŠ:

AKO IMATE VISOK PRITISAK, OVO POVRĆE TREBA DA JEDETE

ŠOKANTNO OTKRIĆE! SODA BIKARBONA LEČI OPASNE BOLESTI

KAKO DA ZNATE DA LI VAM NEDOSTAJE VITAMIN A

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije