Simptomi raka prostate uglavnom se ne ispoljavaju sve dok tumor ne poraste i počne da ugrožava mokrenje, piše Lepa & srećna.

Prvi znak za karcinom prostate jesu problemi tokom mokrenja, na primer, otežan početak i kraj mokrenja. Takođe, kao simptomi javlja se često mokrenje, pojačano mokrenje tokom noći i krv u urinu. Inače, ovo je najčešći vid karcinoma koji se javlja kod muškaraca, a mnogi se pitaju da li je ova bolest izlečiva?

Lekari otkrivaju da je skoro nemoguće izlečiti karcinom prostate u naprednom stadijumu. Ali, određena terapija može pomoći da se karcinom drži pod kontrolom, često i po nekoliko godina. Terapije mogu da ublaže simptome, ali sve zavisi kako će organizam pacijenta prihvatiti terapiju i da li se karcinom proširio.

ČAJ ZA LEČENJE PROŠIRENIH VENA: ako vas bole vene, probajte ovaj čudotvoran prirodni lek (RECEPTI)

Prvi recept: Uzeti po tri kašike sitno iseckanog cveta i lista repušine (Erigeron canadensis), osušenih stabljika razvodnika (Solanum dulcamara) i nadzemnog dela dimnjače (Fumaria officinalis).

Drugi recept: Uzeti po tri kašike sitno iseckanog lista i cveta hajdučice (Achillea millefolium), rizoma pirevine (Triticum repens) i lista divlje nane (Mentha piperita).

PROČITAJTE JOŠ: ČUDESNI ČAJEVI PO RECEPTU ČUVENOG RUSKOG TRAVARA: evo koje čajeve treba da pijete tokom posta (RECEPT)

Treći recept: Uzeti po dve kašike sitno iseckanog lista i cveta kičice (Erythraea centaurium), lista i cveta repušine, lista matičnjaka (Melissa officinalis) i lista breze (Betula alba).

Svaki od ova tri recepta pripremati na sledeći način:

Sve izručiti u 1.600 grama proključale vode. Ostaviti poklopljeno dva sata van štednjaka. Procediti i piti po 200 grama pre doručka, ručka i večere. Ostatak koristiti za obloge od gustiša, koje se stavljaju pre i posle podne u trajanju od tri sata. Svakih 30 minuta spolja kvasiti obloge proceđenim čajem.

PROČITAJTE JOŠ: ZNATE ZA BELI SLEZ, ALI CRNI SLEZ JE MOŽDA BOLJI LEK ZA VAS: lekoviti domaći sok protiv kašlja i upale sluzokože disajnih puteva (RECEPT)

Napomena: Koristiti recepte po 10 dana, sve dok bolovi u venama ne prestanu.

Izvor: Lekovito bilje u narodnoj medicini