Sigurni smo da i vi često ne možete da odolite ukusnoj hrani, iako ste siti, ali žene koje nikada nisu bile na dijeti imaju super trik kako da se rešite kilograma bez gladovanja, piše Lepa & srećna.

Nutricionisti savetuju - kada osećamo da smo siti, treba odmah da prestanemo sa jelom, ali lako je to reći a teško učiniti. Koliko puta vam se dogodilo da dok jedete morate da otkopčate dugme od pantalona, ali problem nastaje kada na tanjiru imate još ukusne hrane kojoj je teško odoleti. Ako ste se prejeli, a ne možete da odolite, po hrani pospite toliko soli da ona postane nejestiva.

Ovaj trik vam ne daje izbor da nastavite da jedete, sputava želju i sprečava vas da pojedete hranu koja će vam doneti samo višak kilograma. Za skidanje većih masnih naslaga potrebno je regulisati ishranu i imati određenu fizičku aktivnost, ali za početak, probajte ovim trikom da sputate "lažnu" glad i sprečite taloženje dodatnih kilograma.

KAKO DA PERETE KOSU DA VAM SE MANJE MASTI: super trik koji pomaže da vam kosa ostane duže čista

Prestanite da kupujete skupe šampone za sporije mašćenje kose, jer ovi super saveti pomažu da vam kosa ostane duže čista, piše Lepa & srećna.

Morate pronaći svoj ritam u pranju kose, jer jedni peru suviše često a drugi suviše retko. Ne dozvolite da se gomilaju masne naslage, ali ne provocirajte kožu glave prečestim pranjem. Napravite i raspored: ako morate prati jednom dnevno, neka to uvek bude ujutru a nikad uveče. Jedino tako ćete od jutra izgledati uredno i čisto. Nikada nemojte koristiti puno šampona, već samo malo i to na korenu kose. Vlasi perete time što kroz njih ispirate šampon. Balsam koristite samo na krajevima. Nikad ne grebite noktima po koži glave.

Redovno perite četke i češljeve, a ako morate da nosite kapu ili maramu, osvežite frizuru suvim šamponom za pranje kose.