Glog se smatra najlekovitijom biljkom na svetu. 

Ova biljka stimuliše krvotok, jača srce i preporučuje se nakon srčanog udara jer povećava prokrvljenost. Takođe glog pomaže kod umora, anksioznosti, problema sa spavanjem i manjka energije.

PROČITAJTE JOŠ: ČUDESNI LEK KOJI OBARA PRITISAK: evo kako da koristite lišće šargarepe za čišćenje krvi i hipertenziju

Jedna od najpoznatijih biljaka koje su posebno korisne za srce bez sumnje je glog, a liker od njegovih crvenih bobica klasično je sredstvo za jačanje srca. Takođe se smatra da ovaj liker pospešuje probavu.

PROČITAJTE JOŠ: BABA VANGA OSTAVILA SPISAK PRIRODNIH LEKOVA: biljni recepti za zdravlje po bolestima od A do Š

Recept: 300 g gloginja i 150 g šećera sipajte u flašu sa širim grlićem. Nalijte votku do vrha i stavite na prozorsku dasku. Svakog dana promućkajte. Bobice će ubrzo izgubiti boju i obojiti votku. Liker mora da odstoji najmanje šest nedelja. Zatim ga procedite u drugu flašu. Preporučljivo je da svakodnevno popijete čašicu likera da biste sprečili srčane probleme ili ublažili postojeće lakše tegobe.

Ukoliko već uzimate neke druge lekove za srčane tegobe, obavezno se konsultujte s lekarem pre nego što počnete da pijete liker od gloga.

Kliknite OVDE da vidite u galeriji kako izgledaju žbun, list, cvet i plod gloga!

Izvor: Lepa&Srećna

LepaiSrecna Lišće, bobice i cvet gloga upotrebljavaju se za lečenje, a vi možete sami napraviti lekoviti liker od gloga!