Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje

KOLIKO BELOG LUKA TREBA DA JEDETE DNEVNO PROTIV KANCERA: ovo povrće sprečava pojavu opasnih tumora

Autor Marija Ivosh
Autor Marija Ivosh

Dokazano je da je beli luk neverovatna prevencija od kancera, a evo koliko belog luka treba da pojedete dnevno!

Izvor: Foto: Shutterstock

Postoji 200 različitih tipova kancera sa potpuno različitim simptomima, ali beli luk je među najboljim sredstvima za prevenciju protiv ove, često smrtonosne, bolesti, piše Lepa & srećna

Beli luk ima antibakterijska svojstva i uspešno u telu blokira materije koje mogu uzrokovati pojavu ili rast tumora. Takođe, zaustavlja kancerogene supstance u telu i smanjuje rizik od bolesti koji je uzrokovan genetskompredispozicijom

Lekari ističu da je beli luk odlična zaštita i prevencija od bolesti, a Svetska zdravstvena organizacija napominje da svaki čovek dnevno treba da pojede jedan čen belog luka ili uzme 300 do 1000 mg belog luka u prahu

Izvor: Lepa & srećna

Izvor: Foto: Shutterstock

VAKCINA PROTIV RAKA UNIŠTAVA METASTAZE: jeftina terapija protiv karcinoma nema štetnih posledica kao hemoterapija

Istraživanje naučnika sa prestižnog američkog univerziteta Stenford, predvođena doktorom Ronaldom Levijem, pokazala su da je vakcina protiv raka uklonila tumore iz tela miševa, čak i u fazi metastaze.

Istraživanje sprovedeno na miševima, tako što je vakcina direktno ubrizgavana u masu tumora, uspešno je eliminisale sve tragove malignih ćelija iz tela životnja, a trebalo bi da bude uspešna u lečenju mnogih vrsta rakova, uključujući i one koji se pojave spontano.

PROČITAJTE JOŠ: ZABRANA PRODAJE ŠTETNIH LEKOVA: nakon mnogo godina povlače se lekovi protiv gripa, prehlade i kašlja sa tržišta

Miševi su genetski modifikovani da spontano razviju tumore.

Vakcina je imala uspeha i u uklanjanju metastaziranih ćelija raširenih po telu, navodi se na zvaničnom sajtu univerziteta.

Naučnici veruju da bi korišćenje vakcine na lokalnom nivou moglo da služi kao jeftina terapijia za rak, bez nuspojava karakterističnih za hemoterapiju.

Vakcina se sastoji od dva agensa, a miševi su obično reagovali nakon jedne doze, a najviše nakon dve doze vakcine.

"Kada iskoristimo ova dva agensa, primećujemo eliminaciju tumora širom tela. Ovakav pristup ne zahteva da se pronađu specifične mete zahvaćene tumorom i ne zahteva čitavu aktivaciju imunog sistema, niti menjanje imunih ćelija pacijenta", rekao je doktor medicine i profesor onkologije na Stenfordu, Robert Levi.

PROČITAJTE JOŠ: OVA BILJKA MI JE POMOGLA DA POBEDIM RAK: iskustvo žene koja je ovim izlečila smrtonosan kancer

Prema njegovim rečima, vakcina se razlikuje od postojećih imunoterapija zbog toga što se vakcina koristi na lokalnom nivou i stimulišu se ćelije zahvaćene tumorom, umesto čitavog tela.

"U miševima, primetili smo neverovatne efekte širom tela, uključujući i nestanak tumora iz tela životinja", rekao je Levi.

U daljem nastavku istraživanja, očekuje se da će se vakcina testirati na 15 pacijenata sa limfomom, a ukoliko se proba pokaže uspešnom, Levi veruje da će vakcina biti uspešna u borbi protiv mnogo vrsta tumora.

"Ne verujem da postoji ograničenje koji bismo tumor mogli potencijalno da lečimo", rekao je Levi.

Istraživanje je objavljeno u januarskom izdanju "Sajens translejšnel medisin".

Izvor: Kurir

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije