Bolovi u zglobovima često su nepodnošljivi i sprečavaju nas da obavljamo svakodnevne aktivnosti, a evo koji napitak iz kuhinje treba da pijete protiv bolova, piše Lepa & srećna.

Stručnjaci ističu da ukoliko osećate bolove u zglobovima treba svakog dana da pijete dve ili tri kašike maslinovogulja. Maslinovo ulje je bogato zdravim masnoćama, a sadrži i oleokantal, prirodno jedinjene koje uspešno deluje protiv bolova.

Istraživanja pokazuju da maslinovo ulje smanjuje upalne procese u telu i reguliše osetljivost organizma na bol. Takođe, ova vrsta ulja je pogodna za zdravlje srca, kostiju i neurološka oboljenja, a stručnjaci ističu da je mnogo zdravije zamenti analgetike lekovima iz prirode kao što je maslinovo ulje.

Izvor: Lepa & srećna 

PREPOZNAJTE VISOK ŠEĆER I BEZ ANALIZE KRVI: Šta će se desiti ako vam promaknu simptomi dijabetesa

Čak i blago povišen šećer u krvi čije simptome nije lako prepoznati može da ima dugoročne štetne posledice po vaše zdravlje, piše Lepa & Srećna. 

Među glavnim simptomima dijabetesa koje će mnogi prepoznati su osećaj umora i uporne žeđi, kao i potreba da mokrite češće nego obično, naročito noću.

Ono što mnoge može da zavara jeste neobjašnjivi gubitak težine, kao i osećaj svraba u predelu penisa, odnosno vagine, uz epizode pojačanog vaginalnog sekreta. Ove simptome skloni smo da pripišemo drugim uzrocima, ali ne smete ignorisati mogućnost da je to upravo signal šećerne bolesti.

Ako uz to primetite i da rane sporije zarastaju, kao i da vam se vid povremeno muti, morate hitno kod lekara. Dijabetes koji ne lečite može oštetiti krvne sudove, nerve i organe i ugroziti vid kao i rad srca.

PROČITAJTE JOŠ:

ZAŠTO TREBA DA JEDETE SLANINU

KOJA RUKA BOLI PRED INFARKT

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA VISOK KRVNI PRITISAK