Retko ko može da odoli zimnici, a naročito kiselim krastavčićima, piše Lepa & srećna. Međutim, omiljeni kornišoni mogu da budu okidač za opasne bolesti!

Prema medicinskim istraživanjima uživanje u kiselim krastavčićima može da poveća krvni pritisak koji je glavni uzrok za srčani udar. Prosečni kiseli krastavac srednje veluičine sadrži čak 800 mg natrijuma. Suvišan natrijum u ishrani stvara veći pritisak na krvene sudove, jer u njih ulazi više tečnosti kako bi se natrijum razblažio. 

Odrasli ne treba da unesu više od 2, 4 grama natrijuma dnevno, pa samo 3 krastavčića na dan mogu biti okidač za visoki krvni pritisak. Jedan kiseli krastavčić ne može da vas ubije, naročito u kombinaciji sa drugom hranom, ali osobe sa visokim krvnim pritiskom treba posebno da budu oprezni sa ovom namirnicom. Visok krvni pritisak uzrok je za srčaniudar, srčani zastoj, probleme sa bubrezima i vaskularnu demenciju, pa ukoliko imate problem sa povišenim pritiskom važno je da redukujete ishranu.

Izvor: Lepa & srećna

KOJA RUKA BOLI PRED INFARKT: Srčani udar najavljuje ovaj rani simptom, sprečite smrt!

Srčani udar nastaje zbog blokiranog dotoka krvi u srce i može imati smrtni ishod, piše Lepa&Srećna

Brza lekarska pomoć može da spreči smrt zbog infarkta i zato treba znati simptome udara. Među njima su mučnina, znojenje, pa čak i napad kašlja, ali posebno treba obratiti pažnju na bol koji se širi duž ruke.

U kojoj ruci se javlja bol kod infarkta? Najčešće je to leva ruka, ali lekari kažu da ni bol u desnoj ruci ne treba ignorisati. Takođe, bol koji se širi duž vrata i donje vilice je simptom upozorenja.

PROČITAJTE JOŠ: 

ŠTA ZNAČI BOJA STOLICE: SMEĐA, CRNA, ZELENA

OVAJ JEFTIN NAPITAK POMAŽE DA OČUVATE VID

OVAKO NE SMETE DA UZIMATE VITAMIN C

KOLIKO ŽENA NA SVETU NE DOŽIVLJAVA ORGAZAM: Najvažniji savet za bolji seks

Oko 40 odsto žena ima hronične teškoće da doživi orgazam, dok je kod muškaraca taj broj daleko manji, piše Lepa & Srećna.

Jedan od glavnih razloga je briga žene za to kako njeno telo izgleda, tvrde psiholozi, što smanjuje opuštenost i punoću seksualnog užitka.

Muškarcima u krevetu prija ženina inicijativa, spremnost na maženje i strast prožeta ljubavlju, pa dame treba da manje brinu o sitnim nesavršenostima tela.

PROČITAJTE JOŠ:

8 INTIMNIH MITOVA O SEKSU

3 VAŽNA USLOVA ZA DOBAR SEKS

6 stvari koje muškarac tajno voli kod žene svog života