Vitamin D je poznat kao zaštita od nekih vrsta kancera, hrana za mozek, mišiće i kosti, a nauka otkriva kako da ga u jednoj namirnici uvećate za 100 puta, piše Lepa & srećna.

Najjednostavnija stvar da obezbedite najbolju dnevnu dozu vitamina D jeste da ostavite pečurke da odstoje na suncu. Nauka dokazuje da pečurke, koje se inače gaje na tamnim mestima, reaguju na UV zrake i stvaraju antioksidans vitamin D kako bi se odbranile od solarnog zračenja.

Dejstvo sunca na stvaranje vitamina se naročito povećava ako jedete šitaki pečurke i bukovaču. Ne mora da bude izrazito topao dan, već pečurke svakog dana stavite od 10 do 15 časova na sims od prozora kako bi se nakupile sunčeve svetlosti. Unutrašnji deo pečurke koji je uglavnom braon boje okrenite ka suncu za najbolji rezultat, jer je on najosetljiviji na sunce.

Izvor: Lepa & srećna


DRAGANA KATIĆ OTKRILA NOVI TRETMAN ZA LEPOTU: nećete verovati kako se TV voditeljka ulepšava (FOTO)

Mnoge žene se pitaju kako Dragani Katić polazi za rukom da izgleda tako mladoliko i fit, a evo koja je njena tajna, piše Lepa & srećna.

Zašto ima savršeno telo Dragana je već pokazala na Instagramu kada je objavila slike sa teretane, ali kako joj uspeva da u 52. godini ima lice bez bora?

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA SE NAŠMINKATE KAO DRAGANA KATIĆ: TV voditeljka otkrila kakvu šminku treba da nose žene starije od 30 godina (FOTO)

Voditeljka je nedavno objasnila da je za njenu lepotu zaslužna joga tehnika za zatezanje lica, ali već od ranije je poznata da je Dragana išla na čuveni tretman za lepotu koji se zove mesolift.

PROČITAJTE JOŠ: DRAGANA KATIĆ NOSI NAJLEPŠE ODELO ZA JESEN: evo zašto žene u Srbiji žele da kopiraju stil TV voditeljke (FOTO)

Ipak, ovoga puta je TV voditeljka otišla korak dalje i probala čuveni anti-age tretmanmatičnim ćelijama koji, po njenim rečima, poboljšava kvalitet kože i vraća je na stanje u kojem je bila pre 15 godina.

Dragana je sigurno spremna da trpi zbog lepote, ali nama izgleda da ovaj tretman boli! Šta vi mislite?

Izvor: Lepa & srećna