Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži obilje katehina, koji je poznat po svom antioksidantnom dejstvu i savetuje se kao odlična preventiva protiv nastanka kancera. Međutim, ni sa upotrebom ovog toplog napitka ne treba preterivati. Pijte umereno i pravite povremene pauze.

Soja

Žene se uglavnom plaše da dodaju soju u ishranu jer ova namirnica sadrži estrogen koji je poznat po tome da može ubrzati rast kancera. Međutim, doktori tvrde da biljni estrogen iz soje ne deluje tako pa se konzumacija ove žitarice rado preporučuje.

Osobe koju su već bolovale od ove opake bolesti treba da preskoče jela od soje, ali zdrave osobe s vremena je mogu slobodno uvrstiti u obroke jer potpomaže rast ćelija.

Jedite tofu ili zrna soje, dok suplemente na bazi soje zaboravite jer su oni ti koji mogu biti opasni po vaše zdravlje.

Lan

Dodajte seme lana u salate, sos ili napitke kako bi vaš organizam dobio neophodna vlakna i omega 3 kiseline koje imaju važnu ulogu u očuvanju imunog sistema.

Sve vrste voća i povrća

Voće i povrće igra glavnu ulogu u očuvanju imunog sistema i preventivi od opakih bolesti poput kancera. Doktori preporučuju kombinaciju voća i povrća jer to povećava njihovu moć. Sirovo i sveže povrće i voće treba da zameni kuvano kad god je to moguće, ili ga pripremite na pari.

Probiotici

Jogurt je svakako dobar izbor jer sadrži dobre bakterije, ali uvek birajte obične umesto voćnih koji su puni šećera i neće mnogo pomoći ni zaštititi od opakih bolesti. Potražite u prodavnicama kefir, kimči ili napravite miso preliv, savetuju doktori. Probiotici čuvaju probavni sistem, pomažu u skidanju kilograma i štite imuni sistem što su važni faktori u očuvanju zdravlja.