Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vežbe

SAMO OVAKO SE PRAVILNO RADE ČUČNJEVI DA BISTE ZATEGLI CELO TELO: podignuta zadnjica, vitke noge i bolje držanje (VIDEO)

Autor Zaklina Milenkovic
Autor Zaklina Milenkovic

Iako je zimski i prolećni period najčešće vreme kada se počinje s vežbanje i to prvenstveno zbog činjenice jer dolazi leto, zapravo početi s vežbanjem nikada nije kasno, kao što nikada nije loše uvrstiti neke nove navike u svoju ...

Izvor: Foto: Shutterstock

Možemo se složiti kako su čučnjevi jedna od onih vežbi koju posebno ne volimo jer njeno pravilno izvođenje nije lako, rezultira upalama mišića te je jednostavno poprilično naporno, ali radi se o vežbi koja savršeno deluje na učvršćivanje nogu i zadnjice.

10 MINUTA DNEVNO ZA FIT TELO: odlične vežbe za ravan stomak

Osim za učvršćivanje spomenutih delova, čučnjevi su odlični za poboljšanje kondicije organizma, kao i jačanje mišića celog tela. Da biste čučnjevima zahvatili celo telo, ako ih izvodite ispravno, osim ključnih delova, aktiviraju se i mišići stomaka, odnosno trupa.

Koliko su čučnjevi multifunkcionalna vežba potvrđuje i činjenica da sagorevaju veliki broj kalorija, povećavaju postotak mišićne mase, ali i pospešuju fleksibilnost i ravnotežu.

Iako se radi o vežbama snage, čučnjevi su sastavni deo i svakog kardio treninga jer zavisno od intenziteta i tempa, mogu biti vrlo brzi i dinamični, a kako bi svako izvođenje čučnjeva prošlo bez neugodnih nuspojava, pre vežbanja potrebno je pravilno se zagrejati, imati valjanu i čvrstu obuću te naravno, ne preterati s brojem ponavljanja i dopustiti telu da postupno uđe u formu i postigne svoj maksimum.

U nastavku smo izdvojili koristan video koji pokazuje kako na pravilan način izvoditi čučnjeve.

Iako je zimski i prolećni period najčešće vreme kada se počinje s vežbanje i to prvenstveno zbog činjenice jer dolazi leto, zapravo početi s vežbanjem nikada nije kasno, kao što nikada nije loše uvrstiti neke nove navike u svoju rutinu.
Izvor: LepaiSrecna

Izvor: Fashion.hr

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije