Tačan broj benefita dojenja po zdravlje beba još uvek nije utvrđen, ali zna se da ono pozitivno utiče na svaki element njihovog razvoja: od prvih zubića, koraka, pa sve do jačeg imuniteta i emocionalne stabilnosti. U majčinom mleku nalaze se svi neophodni vitamini koji će bebi omogućiti napredak iz dana u dan, zbog čega je veoma važno da ovu magičnu hranu dobija kad god poželi.

Iako su mame svesne svih prednosti dojenja, neretko se dešava da preskoče podoj kada nisu kod kuće, jer ih je sramota da doje u javnosti zbog česte osude od strane društva. ROSA voda je zato odlučila da ohrabri mame da doje kad god i gde god beba poželi, pa je kroz inicijativu „Beba bira gde” tokom prošle godine postavila 21 klupu za dojenje širom Srbije.

Na ovaj način, pokrenuta je podrška mamama da uživaju na otvorenom sa svojim bebama u najlepšem i najprirodnijem činu. Postignut je napredak i mnogo više mama je imalo slobodu ne samo da podoji svoju bebu i pruži joj ono što joj je najpotrebnije u tom trenutku, nego i da podeli te trenutke na društvenim mrežama i tako ohrabri druge mame da učine isto.

Ove godine, ROSA voda pruža još veću podršku dojenju u javnosti, i to kroz postavljanje potpuno novih i funkcionalnih ROSA kutaka za dojenje. Od kupovine svake boce ROSA vode od 1.5 litar izdvajaće se jedan dinar za uređivanje ovih specijalnih ROSA kutaka za dojenje koji će biti ne samo udobni i lepi, već i prilagođeni maminim potrebama. One će na tom mestu moći i da presvuku svoje bebe, ali i da uživaju u mirnom kutku na otvorenom.

Sve mame zaslužuju da se osećaju sigurno, lepo i da bez osećaja stida doje bebu u javnosti i to je jedan od osnovnih zadataka društva. U želji da tome doprinese, ROSA voda nastavlja sa inicijativom „Beba bira gde” i poziva javnost da se priključi podršci jer dojenje je ono što je zaista važno!