Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE KORISTI HIDROGEN: dezinfenkcija, ispiranje usta i ušiju

Prednosti hidrogen peroksida su nebrojene, ali samo uz pravilnu primenu smete da ga koristite u kontaktu sa kožom, ustima i ušima.

  Izvor: Foto: Profimedia

Hidrogen peroksid deluje kao izuzetno snažan i efikasan antiseptik. Služi za suzbijanje njarazličitijih vrsta štetnih mikroorganizama kao što su gljivice. virusi, bakterije. Shodno svom načinu delovanja, hidrogen peroksid se može upotrebljavati kao sredstvo za ispiranje usta, kao sredstvo za negu i izbeljivanje zuba, kao sredstvo za saniranje upale uha i kao sredstvo za dezinfekciju rana ali i najrazličitijih predmeta od plastike.

Hidrogen peroksid je veoma pristupačan i može se nabaviti u svakoj apoteci širom sveta po veoma niskoj ceni.

PROČITAJTE JOŠ: Kako soda bikarbona leči mokraćne infekcije: 1 kašičica dnevno umiruje peckanje u bešici (PRIRODNI LEKOVI)

UPOTREBA ZA USTA

Hidrogen peroksid ima široku primenu u higijeni naših usta i zuba. Služi i kao sredstvo za higijenu i sredstvo za negu usta, zuba i desni. Osim u alternativnoj medicini, upotrebu hidrogen peroksida u oralnoj higijeni preporučuju i svi stomatolozi širom Srbije i sveta kao dodatno dezinfekciono sredstvo koje ima značajnu ulogu u higijeni naših zuba, ali sa kojim ne treba preterivati.

Ono o čemu treba voditi računa kada se radi o higijeni i nezi zuba hidrogen perodskidom jeste da se isključivo bira 3% hidrogen peroksid koji se nabavlja u apoteci i da se pažljivo vodi računa o načinu pripreme, upotrebe i roku trajanja.

Takođe, ukoliko imate bilo kakav specifičan problem u vezi sa usnom dupljom, obavezno konsultujte stomatologa pre bilo kakve primene hidrogena u usnoj duplji.

Loš zadah i ranice

Loš zadah je uzrokovan viškom štetnih bakterija u našoj usnoj duplji. Nažalost, jake i skupe paste za zube koje redovno koristimo nisu uvek toliko korisne po tom pitanju, pa zato mnogo jeftinija varijanta, u vidu hidrogen peroksida stupa na snagu. Pored lošeg zadaha, ove brojne bakterije utiču na stvaranje bolnih afti i rana. Upotrebom hidrogen peroksida prvenstveno dezinfikujete rane, a zatim i sprečavate njihovo ponovno pojavljivanje.

Način upotrebeTroprocentni hidrogen se u ovom slučaju može koristiti i razblažen vodom, mada je čist mnogo bolja varijanta. Način upotrebe je neverovatno jednostavan. Troprocentni hidrogen u količini od svega jednog gutljaja temeljno promućkati u ustima par minuta i ispljunuti. Pri tom vodite računa da ni kap hidrogena ne progutate jer, ukoliko imate osetljiv želudac, velika je verovatnoća da će ga hidrogen iziritirati. Ovaj tretman može držati Vašu usnu duplju dezinfikovanom i zdravom, bez neprijatnog zadaha, i do nedelju dana.

*Ovaj tretman praktikovati jednom dnevno u trajanju od par dana do najviše nedelju dana jer će u suprotnom hidrogen odstraniti i dobre bakterije koje naseljavaju sluzokožu usne duplje. 

Izbeljivanje zuba

Osim ubijanja štetnih bakterija, hidrogen peroksid služi i za uklanjanje naslaga i kamenca sa zuba. U ovom slučaju se koristi u vidu paste koja se pravi kombinacijom troprocentnog hidrogena sa sodom bikarbonom bez aluminijuma, koja se takođe može nabaviti u apotekama.

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA SMESU UZ POMOĆ KOJE ĆETE IMATI BLISTAVI OSMEH NALAZI SE NA SLEDEĆOJ STRANICI!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije