Supstanca koja đumbiru daje specifičan intenzivan ukus odlična je u borbi protiv lošeg zadaha, tvrde nemački istraživači sa Tehničkog univerziteta u Minhenu. Dodali su da se ovaj moćni koren može uzimati u obliku čaja ili na neki drugi način, bitno je da se nađe u ustima.
Radi se o gingerolu, sastojku koji ima sposobnost da stimuliše enzim zvani sulfhidril, a koji neutralizuje supstance u usnoj šupljini odgovorne za neugodan zadah. Taj sastojak đumbira pojačava jačinu enzima za 16 puta i to u svega nekoliko sekundi, prenosi Daily Mail.
Spojevi koji sadrže sumpor u hrani mogu biti razlog stvaranja halitoze (medicinski naziv za loš zadah), od koje, po nekim procenama, pati četvrtina ljudi..
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka