Ova dijeta predstavlja lak način da izgubite neželjene kilograme, a jedan od glavnih razloga zašto je popularna je činjenica da veći deo nedelje možete da se hranite kao vegeterijanac, ali vam je potpuno dozvoljeno da s vremena na vreme pojedete slasnu pljeskavicu, piše Lisa.

Ono što je karakteristično za fleksitarijansku ishranu je podela hrane u pet grupa, koje predstavljaju: "novo meso" (pasulj, sočivo, grašak, orasi, semenke i jaja), voće i povrće, integralne žitarice, mlečni proizvodi i šećer i začini.

Dužina dijete je pet nedelja i obuhvata svakodnevni doručak, ručak, večeru kao i užinu. Imate slobodu da birate da li ćete da pratite tačan nedeljni raspored, ili da kombinujete po sopstvenom ukusu. Jedino što je bitno je da se držite pravila 3 – 4 – 5, odnosno u okviru doručka neophodno je da se unese oko 300, za ručak 400 i za večeru 500 kalorija. Svaka užina treba da sadrži 150, kako bi ukupan zbir iznosio 1500 kalorija na dan.

Ovakav režim ishrane nije teško pratiti, baš iz razloga što ne morate striktno da se držite preporučenih recepata, već samo kontinuirano da konzumirate ove namirnice.

Posmatrajući prave vegeterijance možemo da zaključimo da ova dijeta može da bude produktivna. Okrenite se ovom načinu ishrane i uključite laganu fizičku aktivnost i rezultat će vam biti zagarantovan.

Priredila: Katarina Pavlović

Izvor: Lisa