Za ovaj osvežavajući sok koji možete koristiti za mršavljenje, potrebni su vam jedna jabuka i manji krastavac koje treba oprati i oljuštiti. Jabuku očistite od semena, pa iseckajte i jedno i drugo.

Sada dobro operite jedan limun, koji slobodno možete koristiti u svakoj dijeti, pa iscedite sok, a ostatak voćke iseckajte i prelijte čašom vode.

Sipajte u šerpicu i stavite da vri desetak minuta na srednjoj temperaturi. Ohladite, procedite i dodajte seckanu jabuku i krastavac.

Sve dobro izmiksajte u blenderu, dodajte sok od limuna i rashladite. Procedite i pijte po jednu čašu svakog jutra, ako je moguće - na prazan stomak. Preporučuje se da se, uz odabranu dijetu, pije ovaj sok 15 dana za redom.

Jabuka daje neophodnu slast ovom napitku, tako da ćete od samog jutra uživati u prijatnom ukusu, pa ćete lako istrajati u novim navikama neophodnim za dijetu. Ona je, inače, idealno voće za mršavljenje - bogata je vitaminom C, ali i vitaminom A, E i vitaminima B kompleksa, pa pomaže i pri jačanju imunog sistema.

Ako želite da obogatite svoj doručak slatkim dodatkom, jabuka je savršen izbor. Samo jedna daje petinu dnevno potrebnih vlakana, a ona su neophodna za dobro varenje i redovnu stolicu.

Krastavac je omiljena namirnica u svakoj dijeti, zbog odsustva masti i niskog sadržaja kalorija. Odličan je za hidrataciju, a sadrži vitamine K i D, kao i kalijum i magnezijum. Njegov sastojak kukurbitacin, pokazuju istraživanja, može da pomogne u borbi protiv ateroskleroze.

Izvor: Lepa&Srećna