Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREMITE SE PRE DIJETE: ovih 10 stvari morate da znate pre nego što započnete dijetu

Ako ste doneli odluku da započnete dijetu, proverite da li znate dovoljno o borbi protiv gojaznosti!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Početak godine je pravo vreme za donošenje važnih odluka. Tako ste i vi napravili "spisak svojih želja” i ciljeva za ovu godinu i shvatili da ste nezadovoljni svojim izgledom i cifrom koju vam pokazuje skala vage.

Zbog toga jedna od vaših odluka na spisku glasi "skinuti višak kilograma", jer ste, slaveći i praznujući, na već postojeći višak dodali još neki kilogram. Sva odeća se zategla i "puca" na vama, a proleće, kada ćete se opet skinuti, brzo će doći.

Sada razmišljate koju dijetu da primenite. Sakupljate iz novina "uspešne dijete" poznatih ličnosti, prijateljice i koleginice daju vam savete koju "super dijetu" da probate, a vi već znate koliko ste ih do sada probali, skinuli po nekoliko kilograma i opet ih, za kratko vreme, neminovno vratili.

Povezane vesti

Koji god TV kanal da gledate, vidite da se stalno reklamiraju preparati koji vam "garantuju" da ćete skinuti određen broj kilograma za neverovatno kratko vreme, ali samo uz dijetalni način ishrane.

I sami shvatate da ste umorni od toga i da se stalno vrtite u krug. Ako zaista imate želju da se jednom zauvek oslobodite viška koji vas unesrećuje, uradite to na pravi način.

  Izvor:

Pre nego što počnete sa bilo kojom dijetom, trebalo bi da znate:

1. Gojaznost ili višak kilograma nije samo estetski, već i zdravstveni i psihološki problem, jer sve gojazne osobe imaju poremećaj u ishrani.

2. Višak kilograma uvek je posledica unosa većeg broja kalorija od onog koji potrošite u toku dana.

3. Gojazne osobe pate zbog svog izgleda.

4. Osobe koje su gojazne ne žele tako da izgledaju, ali ne znaju kako da se izbore sa svojim "napadima gladi", odnosno apetitom.

5. Gojazne osobe nisu takve zato što to žele, zato što su lenje ili namerno neumerene u ishrani.

6. Ovakve osobe imaju više problema u svakodnevnom životu, teže dobijaju posao, često su izvrgnute podsmehu okoline i odustaju od nekih aktivnosti jer izgledaju nezgrapno.

7. Pri kupovini garderobe gojazne dame imaju mnogo neprijatnosti.

8. Za gojazne okolina nema razumevanja, a često ni najbliži, zbog čega su usamljene u svom problemu.

9. Ovakve žene i muškarci gube samopouzdanje i samopoštovanje.

10. Nisu to vesele "buce", kako ih često doživljavaju - to je maska, dok u stvari pate od poremećaja u ishrani, nekontrolisanog prejedanja, bulimije ili fatoreksije...

Povezane vesti

Bez obzira na to da li imate nešto malo viška ili se borite da skinete dosta kilograma, oslobodite ih se na pravi način. Pre svega da ne ugrozite svoje zdravlje, a zatim i da se kilogrami ne bi vratili. Budite "zategnuti", a tokom dijete nemojte izgledati umorno, bolesno i bez energije.

Izvor: Lepa i srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije